Декодирање телефона, без “завлачења”

Вероватно није новост, али сам пронашао место на коме може да се декодира мобилни телефон по веома повољним ценама, чак и ако се налазите било где у Србији. Једноставно се уређај шаље брзом поштом, и после два дана добија назад откључан.

Купих старијем сину нови Андроидове телефон (невероватно економични ZTE Blade III) уз уговорну обавезу на две године у Теленору (пренеси и сурфуј 150), а картицу спаковао у ајпод, да имам нет и кад нема вајфаја. Настави са читањем “Декодирање телефона, без “завлачења””

Тачно време преко целог екрана

Занимљива веб страница која показује тачно време преко целог екрана, у позадини репродукује музику са жељене Интернет радио станице, а може да послужи и као аларм!

Усмерите своје веб прегледнике на адресу www.clock2d.com, подесите параметре сата, кликните на дугме Full и добићете „показивач тачног времена“ преко целог екрана. Настави са читањем “Тачно време преко целог екрана”

Почни да откриваш свемир

Година 2009. је Међународна година астрономије чији мото гласи „На теби је да откријеш свемир“. Тим поводом је у Србији акција „Почни да откриваш свемир“ продужена до 3. маја.

Место на коме живимо, Плава планета Земља, само је једно сићушно зрнце на пешчаној плажи која се зове свемир. Настави са читањем “Почни да откриваш свемир”

Пресловар – пресловљавање у Фајерфоксу

Сви који користе информације на српском језику са веба имали су бар једном у животу потребу да употребе ћирилични или латинични изворни текст али у оном другом писму. Без потребе за додатним алатима, Пресловар је решење за Фајерфокс које посао пресловљавања обавља директно на веб страни.

Користите Фајерфокс и по некад вам затреба да ћирилични текст са неке странице ископирате на неко друго место, али вам тамо треба латинични текст. Шта чините, обзиром да немају све веб стране WP Translit? Користите OOoTranslit или неки други услужни програм да пресловите текст ручно, и тако изгубите драгоцено време? Пробајте Пресловар! Настави са читањем “Пресловар – пресловљавање у Фајерфоксу”

Као да је било некад

Документарни филм о Милану Младеновићу и феномену ЕКВ

Национални јавни сервис за информисање, озлоглашени РТС (коме плаћамо глобу), после много времена направио је нешто због чега му можемо опростити претплату за пар месеци.

Милан Младеновић, оснивач и глава једне од најутицајнијих група с краја прошлог века, Екатерина велика, у недељу, 21. септембра напунио би 50 година, да је жив. Н ажалост, умро је у 36. години од канцера, 5. новембра 1994. године у Београду. Настави са читањем “Као да је било некад”