СББ, субјективан утисак и (без)бедне лозинке

Користим услуге Српске кабловске мреже (СББ) још док су били КДС у Крагујевцу, дуже од 12 година. Углавном су им услуге прихватљиве, цене ту и тамо, подршка је солидна и труди се. Али треба ту још дораде, довољно да ме натера да васкрснем Записе након 17 месеци без објављеног текста. Настави са читањем СББ, субјективан утисак и (без)бедне лозинке

Windows 10: Први утисци

Без пуно читања и упуштања у туђе најаве и описе новог (тринаестог по реду) Windows оперативног система, 29. јула, након завршеног посла на другом овогодишњем хакертону, одлучио сам да покренем надоградњу Windows 7 система који је био поприлично подешен за моје потребе.

Настави са читањем Windows 10: Први утисци

Како се решити кеширане 301 редирекције

Свима је познато да Google Chrome и Mozilla Firefox као савремени програми пружају прегршт оптимизација и кеширања. Колико је ово добро за обичне кориснике, толико уме да излуди људе који праве садржај на вебу. Настави са читањем Како се решити кеширане 301 редирекције

Sublime Text 3 као MySQL клијент

Недавно сам Аптану заменио малим а моћним програмом Sublime Text (данас сам поред верзије 2 инсталирао и верзију 3, чисто да видим колико је бржа). Једна веома занимљива могућност ST-а је проширивост и могућност лаког писања додатака.

Тумарајући форумом, упутствима и јутјубом у акцији изучавања „ситних цреваца“, наишао сам на занимљиву могућност извршавања MySQL упита директно из едитора, али у пар предлога које сам пронашао није било објашњено све у ситна цревца и потпуно аутоматизовано, те у духу старих Записа, реших да прибележим ово јер ће ми вероватно затребати и касније, кад будем… немам појма шта.

Настави са читањем Sublime Text 3 као MySQL клијент

Како да аутоматизујете серијске операције на рачунару

Е сад кад сте се упецали на технолошко-социјални наслов, да пређемо на ствар и објасним о чему се ради ;)

Да ли вам се икада догодило да нешто што радите на рачунару захтева велики број понављања простих операција у познатом редоследу (кликни овде, укуцај ово, кликни онде, сачекај пар секунди, кликни овде, кликни онде, притисни тастер, кликни тамо, кликни овамо, кликни… па опет из почетка)?

Настави са читањем Како да аутоматизујете серијске операције на рачунару