Шест топола

Крагујевачки књижевник Слободан Павићевић написао је песму „Шест топола“ о дану када су у Крагујевцу посечене тополе у насељу Мала вага, на месту које се и дан данас зове „Шест топола“.

Данас сам на промоцији монографије ЈКП „Зеленило“ Крагујевац под називом „Зеленило Крагујевца“ чуо песму крагујевачког књижевника Слободана Павићевића „Шест топола“, која говори о дану када су посечене тополе у насељу „Мала вага“, на месту које се и дан данас зове „Шест топола“. Настави са читањем “Шест топола”

Зар већ осам?

Време неумитно тече и све се брзо мења у свету око мене. Време и мене мења. А пре само осам година…

Некако случајно, услед честих дуготрајних пауза у писању узрокованих офлајн животом, запазих да је већ трећи дан фебруара и сетих се да сам 31. јануара 2004. године почео да записујем на нету. Настави са читањем “Зар већ осам?”

Unreal Tournament III: mouse problem solved

Проблем са немогућношћу управљања мишем у игри Unreal Tournament III решава се на невероватно једноставан начин. Ако не знаш како, овај проблем уме да те доведе у позицију да се запиташ: Зашто сам уопште куповао ову игру?!

[English speaker? Read this!] Пуцачину Unreal Tournament III купио сам негде у време кад сам клинцима купио нови рачунар (прошлогодишњи новогодишњи поклон), у пакету на играчкој мрежи Steam за неке ситне паре, типа 7-8 €. Игра је на Windows 7 32bit функционисала како треба све до краја јануара кад је одједном престало да ради управљање мишем. Настави са читањем “Unreal Tournament III: mouse problem solved”

Векејшн омбре

Ми Урошевићи се ето мало моторизовали, мало одморили, и сад назад у нове радне победе.

Ми Урошевићи се ето мало моторизовали, мало одморили, и сад назад у нове радне победе. Настави са читањем “Векејшн омбре”