LibreOffice Writer: слика у позадини преко целе стране

Веома згодна могућност коју поседује Либреофис Писац јесте постављање слика у позадину документа, тако да слика може да представља водени жиг или позадинску апликацију. Међутим, проблем настаје онда када позадинска слика треба да иде од ивице до ивице листа. Но, и за то постоји решење.

Веома згодна могућност коју поседује Либреофис Писац јесте постављање слика у позадину документа, тако да слика може да представља водени жиг или позадинску апликацију. Међутим, проблем настаје онда када позадинска слика треба да иде од ивице до ивице листа. Но, и за то постоји решење. Настави са читањем “LibreOffice Writer: слика у позадини преко целе стране”

Шест топола

Крагујевачки књижевник Слободан Павићевић написао је песму „Шест топола“ о дану када су у Крагујевцу посечене тополе у насељу Мала вага, на месту које се и дан данас зове „Шест топола“.

Данас сам на промоцији монографије ЈКП „Зеленило“ Крагујевац под називом „Зеленило Крагујевца“ чуо песму крагујевачког књижевника Слободана Павићевића „Шест топола“, која говори о дану када су посечене тополе у насељу „Мала вага“, на месту које се и дан данас зове „Шест топола“. Настави са читањем “Шест топола”

Зар већ осам?

Време неумитно тече и све се брзо мења у свету око мене. Време и мене мења. А пре само осам година…

Некако случајно, услед честих дуготрајних пауза у писању узрокованих офлајн животом, запазих да је већ трећи дан фебруара и сетих се да сам 31. јануара 2004. године почео да записујем на нету. Настави са читањем “Зар већ осам?”

Исход конкурса за „Лаке пингвине“

Људи који су хтели и обратили пажњу на рок послали су описе на време. Неки су боље а неки лошије скоцкали текстове за прилагођене просечном читаоцу „Лаких пингвина“, па отуда „само“ три нова сарадника.

Конкурс за нове сараднике рубрике „Лаки пингвини“ у магазину „Свет компјутера“ је завршен. Кандидати су имали следеће теме за обраду:

  • Tomahawk / The social media player
  • Calibre / The one stop solution to all your e-book needs
  • Darktable / Open source photography workflow application and RAW developer

Настави са читањем “Исход конкурса за „Лаке пингвине“”