Ја тебе сердаре, ти мене војводо? Јок море!

Јединствена порука свима који траже размену линкова са Записима или на њима остављају очигледно нежељене коментаре са рекламирања својих сајтова као јединим циљем коментарисања.

Не презнојавајте се, нећу још и ја да „оплићем“ по дупелизачком тренду на домаћој веб пијаци и набрајам ко се коме више у дупе увукао (и сами сте свесни тога). Разлог зашто пишем овај запис и скидајући дебелу скраму са површине будим Записе из хибернације је повећани број узбуњивања у вези са Записима. Настави са читањем “Ја тебе сердаре, ти мене војводо? Јок море!”

Како до нове ЛК у Крагујевцу: Други дан

Мој другар „Хатала“ првог дана покушаја да дође до нове личне карте налетео је на ФТЈП, али је другог дана налетео на… неколико ФТЈП.

Први дан је прошао са ФТЈП-ом. Овог јутра нема журбе, устао сам по дневном распореду у 7:00 ха, намирио се како ваља, нахватао ћалета и обезбедио неки скорашњи папир о плаћеним дажбинама јавним склоништима где се види власник, адреса, тип објекта, парцела… Настави са читањем “Како до нове ЛК у Крагујевцу: Други дан”

Како до нове ЛК у Крагујевцу: Први дан

Мој другар на нету присутан као „Hattala“, окуражио се да ових дана извади нову личну карту са чипом, овде у Крагујевцу. Ономад је кренуо у авантуру, а догодовштине широкогрудо дели са читаоцима Записа.

Мој другар који се на нету појављује под псеудонијумом Hattala, окуражио се да извади нову личну карту са чипом, овде у Крагујевцу. Ономад је кренуо у авантуру, и догодовштине широкогрудо дели са читаоцима Записа. Настави са читањем “Како до нове ЛК у Крагујевцу: Први дан”

Пушиш? Па пуши.

Закон о заштити становништва од изложености дуванском диму окуражио је задрте непушаче и разјарио задрте пушаче. Ја гласам за златну средину.

Члан 2. став 3. Закона о заштити становништва од изложености дуванском диму: дувански дим је дим који се ослобађа из запаљеног дуванског производа намењеног пушењу и дим који се ослобађа из плућа приликом пушења.

Ја не пушим, али радо понудим. Ал’ стварно.

Могу да седим с друштвом које дувани, да будем у загушљивој просторији пуној дуванског дима, да смрдим кад стигнем кући к’о да сам се ваљао по дуванском пепелу. Могу да истрпим дуван у кући, навик’о сам (матори дуване од кад сам се родио, чак и пре тога). Ал’ не могу да истрпим очигледно непоштовање и накурченост пушача који ми нпр. упадне у канцеларију непушача и без пардона пурња унутра, не питајући „да ли могу да запалим?“. Па брате, ако испоштујем ја тебе так што кад дођем код тебе не тражим да гасиш цигарету и отвориш прозор, онда испоштуј и ти мене па немој да дуваниш у мојој просторији. Настави са читањем “Пушиш? Па пуши.”

Јако, јаче, сувишно

Још једно моје субјективно размишљање о језику и граматици српског језика.

Ово питање постављам самом себи: зашто, о зашто, иде ти на „ону ствар“ комбинација придева „јако“ са другим придевима типа „често“, „ретко“, „пуно“, „лепо“, „добро“, „битно“, „слабо“, „много“ и друго?! Настави са читањем “Јако, јаче, сувишно”