О аутору

Александар Урошевић

Ја сам Александар Урошевић, рођен у Крагујевцу (Шумадија, Србија) 1977. године. Ожењен, отац два сина. Касно сам почео да учим високе школе, чему је узрок сплет непредвиђених околности.

Информационе технологије

Мој први сусрет са рачунарима догодио се далеке 1987. године када сам видео Sinclair ZX Spectrum 48k, који сам и добио годину дана касније. Кроз основну школу „гумичара“ сам користио за играње, а тек у средњој сам почео да се интересујем за програмирању у бејзику. Девет година касније, 1997. године, од оца сам за рођендан добио свој први десктоп рачунар.

Своје прве кораке на Интернету направио сам крајем 1999. а са прогресивним упознавањем нове области започео наредне, 2000. године. Овај блог „Записи“ пишем од 2004.

Период од мало преко 10 година провео сам користећи, промовишући и волећи слободан софтвер и ГНУ/Линукс. Почетак пре тога, и период након тога, проводим у не тако слободном окружењу – Виндоузу. Разлог су одрастање и сазревање, што са собом доноси промену интересовања и потреба.

У новембру 2020. сам основао фирму за софтверско програмирање TechWebUX doo.

О мени лично?

За одговоре на питања шта волим а шта не, чиме се бавим, шта сам и шта сада радим, те свакакве друге информације, читајте овај блог од почетка.

14 мишљења на „О аутору“

  1. Налетела сам на ову страну случајно, преко Гугла и веома ми се допада! Текстови су занимљиви и читљиви, презетација одлична, а ћирилица јако лепа. Прочитала сам све текстове, жао ми је само што их нема више. Навратићу опет за месец дана. :)

  2. Драги колега, данас сам био вредан као што можеш да видиш и мислим да сам све урадио како треба, али никад се не зна, још увек могу да забрљам. ;)
    Ти погледај па остави понеки коментар.

    п.с.
    буди нежан :)

  3. Prvi put chitam nechiji blog i mogu ti reci da ne znam kakvi su ostali, ali ovaj tvoj je jako interesantan, zato ovog momenta leti u favorite … ;)

    Sve najbolje druze i nastavi da dopunjavash svoj blog sa interesantnim stvarima … :)

  4. А ја већ годинама обилазим све што почиње на „бл“ јер су сви (остали) блогови глупи, досадни, ружни и бескорисни. Али због твог дефинитивно мењам мишљење. Свака час’ Ацо, одлично ти је ово место! И хвала ти до неба за Љубу Мољца, хехе. Иста прича, одраст’о сам уз његове касете. Ја чак и имам оригинале касета, али гле ироније, касеташ не ради већ деценију и кусур :D А и да ради, превише сам лењ да дигитализујем. Ово ме је баш обрадовало. А и остатак блог ти је супер, баш! На № 1 ћирилица, наравно ;)

  5. драго ми је што видим да су песме ћириличним писмом. Већина на то не обраћа пажњу или заборавља, што није у реду. Песме дубоке, читке и проналажљиве! Пуно поздрава уз наду да ће их бити још.

  6. Odličan ti je blog, baš mi se dopada – vrlo pregledan i interesantan. U Srbiji mali broj ljudi koristi računare i mogućnosti Interneta u svakodnevnom životu (ne računam blejanje na Facebook) i treba što više ovakvih mesta gde mogu nešto više da nauče, saznaju i vide kako ih mogu iskoristiti, a da pri tom sve bude objašnjeno jednostavnim, razumljivim jezikom.

    Sudeći po tvojim objašnjenjima, imaš dara za učitelja!

    Pozdrav i sve najlepše!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *