O autoru

Aleksandar UroševićJa sam Aleksandar Urošević, rođen u Kragujevcu (Šumadija, Srbija) 1977. godine. Oženjen, otac dva sina. Kasno sam počeo da učim visoke škole, čemu je uzrok splet nepredviđenih okolnosti.

Informacione tehnologije

Moj prvi susret sa računarima dogodio se daleke 1987. godine kada sam video Sinclair ZX Spectrum 48k, koji sam i dobio godinu dana kasnije. Kroz osnovnu školu „gumičara“ sam koristio za igranje, a tek u srednjoj sam počeo da se interesujem za programiranju u bejziku. Devet godina kasnije, 1997. godine, od oca sam za rođendan dobio svoj prvi desktop računar.

Svoje prve korake na Internetu napravio sam krajem 1999. a sa progresivnim upoznavanjem nove oblasti započeo naredne, 2000. godine. Ovaj blog „Zapisi“ pišem od 2004.

Period od malo preko 10 godina proveo sam koristeći, promovišući i voleći slobodan softver i GNU/Linuks. Početak pre toga, i period nakon toga, provodim u ne tako slobodnom okruženju – Vindouzu. Razlog su odrastanje i sazrevanje, što sa sobom donosi promenu interesovanja i potreba.

O meni lično?

Za odgovore na pitanja šta volim a šta ne, čime se bavim, šta sam i šta sada radim, te svakakve druge informacije, čitajte ovaj blog od početka.

17 mišljenja na „O autoru“

 1. Naletela sam na ovu stranu slučajno, preko Gugla i veoma mi se dopada! Tekstovi su zanimljivi i čitljivi, prezetacija odlična, a ćirilica jako lepa. Pročitala sam sve tekstove, žao mi je samo što ih nema više. Navratiću opet za mesec dana. :)

 2. Dragi kolega, danas sam bio vredan kao što možeš da vidiš i mislim da sam sve uradio kako treba, ali nikad se ne zna, još uvek mogu da zabrljam. ;)
  Ti pogledaj pa ostavi poneki komentar.

  p.s.
  budi nežan :)

 3. Prvi put chitam nechiji blog i mogu ti reci da ne znam kakvi su ostali, ali ovaj tvoj je jako interesantan, zato ovog momenta leti u favorite … ;)

  Sve najbolje druze i nastavi da dopunjavash svoj blog sa interesantnim stvarima … :)

 4. A ja već godinama obilazim sve što počinje na „bl“ jer su svi (ostali) blogovi glupi, dosadni, ružni i beskorisni. Ali zbog tvog definitivno menjam mišljenje. Svaka čas’ Aco, odlično ti je ovo mesto! I hvala ti do neba za Ljubu Moljca, hehe. Ista priča, odrast’o sam uz njegove kasete. Ja čak i imam originale kaseta, ali gle ironije, kasetaš ne radi već deceniju i kusur :D A i da radi, previše sam lenj da digitalizujem. Ovo me je baš obradovalo. A i ostatak blog ti je super, baš! Na № 1 ćirilica, naravno ;)

 5. drago mi je što vidim da su pesme ćiriličnim pismom. Većina na to ne obraća pažnju ili zaboravlja, što nije u redu. Pesme duboke, čitke i pronalažljive! Puno pozdrava uz nadu da će ih biti još.

 6. Aleksandre,
  da li postoji neka adresa na koju ti mogu poslati mail? Imam pitanje u vezi jednog WP plugina, ali ne bih da se „raspisujem“ ovde :)

  Pozdrav!

 7. Odličan ti je blog, baš mi se dopada – vrlo pregledan i interesantan. U Srbiji mali broj ljudi koristi računare i mogućnosti Interneta u svakodnevnom životu (ne računam blejanje na Facebook) i treba što više ovakvih mesta gde mogu nešto više da nauče, saznaju i vide kako ih mogu iskoristiti, a da pri tom sve bude objašnjeno jednostavnim, razumljivim jezikom (pogledaj film od 3min koji sam postavila na Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=r4S38ogGZFE&feature=player_embedded)
  Sudeći po tvojim objašnjenjima, imaš dara za učitelja!
  Može li razmena linkova?
  Pozdrav i sve najlepše!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *