LibreOffice Writer: слика у позадини преко целе стране

Веома згодна могућност коју поседује Либреофис Писац јесте постављање слика у позадину документа, тако да слика може да представља водени жиг или позадинску апликацију. Међутим, проблем настаје онда када позадинска слика треба да иде од ивице до ивице листа. Но, и за то постоји решење.

Веома згодна могућност коју поседује Либреофис Писац јесте постављање слика у позадину документа, тако да слика може да представља водени жиг или позадинску апликацију. Међутим, проблем настаје онда када позадинска слика треба да иде од ивице до ивице листа. Но, и за то постоји решење. Настави са читањем “LibreOffice Writer: слика у позадини преко целе стране”

Исход конкурса за „Лаке пингвине“

Људи који су хтели и обратили пажњу на рок послали су описе на време. Неки су боље а неки лошије скоцкали текстове за прилагођене просечном читаоцу „Лаких пингвина“, па отуда „само“ три нова сарадника.

Конкурс за нове сараднике рубрике „Лаки пингвини“ у магазину „Свет компјутера“ је завршен. Кандидати су имали следеће теме за обраду:

  • Tomahawk / The social media player
  • Calibre / The one stop solution to all your e-book needs
  • Darktable / Open source photography workflow application and RAW developer

Настави са читањем “Исход конкурса за „Лаке пингвине“”

Користиш Линукс и знаш да пишеш? Заради!

Деда Мраз ће ове године обрадовати неколико гикова који користе ГНУ/Линукс и слободан софтвер уопште. Као награду за најбоље од најхрабријих резервисао је место сарадника магазина „Свет компјутера“ у рубрици „Лаки пингвини“! Да ли си ти један од њих?

Конкурс је затворен!

Позивам да ми се јаве сви корисници Линукс оперативних система и слободног софтвера уопште, који имају вољу да о том софтверу пишу и желе то да уновче. Ако имаш добру идеју, таленат за писање, волиш слободу коју ти пружа софтвер који користиш, нудим ти могућност да од тога зарадиш! Настави са читањем “Користиш Линукс и знаш да пишеш? Заради!”

Корак ка личном милиону

После интервјуисања Дударима, одрађених пар малих пројеката за Вордпрес и размишљања на тему пасивне зараде, направио сам корак даље.

Пажњу ми је привукао темама „после чега“, „чији је већи“  и „заблуда о жени као идеалном бићу“, а није да и остало није за препоруку.

Поразговарах недавно са Дударимом, пасивно онлајн (е-пошта), у циљу интервјуа за „Свет компјутера“. И тако између питања Дуд помене Гугл рекламе као вид зараде на блогу: Настави са читањем “Корак ка личном милиону”

Викенд ван куће

Током викенда, 7. и 8. фебруара 2009. године у оквиру Школе веб новинарства у Удружењу новинара Србије одржао сам предавања на тему употребе, измене шаблона и инсталације изабраних додатака за WordPress систем за управљање садржајем. Слободно време између два предавања провео сам са родбином и пријатељима, скоро па 24/7.

Протекли викенд провео сам ван куће, и поред радних обавеза и тесног распореда времена, добро се провео.

У петак поподне отпутовах за Београд (није „фирмом Крстић“ него бусом Аутосаобраћаја, ал’ ту су негде). Код Каће и Љубе сам стигао око 21 сат, али смо полегали тек око сат иза поноћи. Настави са читањем “Викенд ван куће”