LibreOffice Writer: slika u pozadini preko cele strane

Veoma zgodna mogućnost koju poseduje Libreofis Pisac jeste postavljanje slika u pozadinu dokumenta, tako da slika može da predstavlja vodeni žig ili pozadinsku aplikaciju. Međutim, problem nastaje onda kada pozadinska slika treba da ide od ivice do ivice lista. No, i za to postoji rešenje.

Veoma zgodna mogućnost koju poseduje Libreofis Pisac jeste postavljanje slika u pozadinu dokumenta, tako da slika može da predstavlja vodeni žig ili pozadinsku aplikaciju. Međutim, problem nastaje onda kada pozadinska slika treba da ide od ivice do ivice lista. No, i za to postoji rešenje. Nastavi sa čitanjem „LibreOffice Writer: slika u pozadini preko cele strane“

Ishod konkursa za „Lake pingvine“

Ljudi koji su hteli i obratili pažnju na rok poslali su opise na vreme. Neki su bolje a neki lošije skockali tekstove za prilagođene prosečnom čitaocu „Lakih pingvina“, pa otuda „samo“ tri nova saradnika.

Konkurs za nove saradnike rubrike „Laki pingvini“ u magazinu „Svet kompjutera“ je završen. Kandidati su imali sledeće teme za obradu:

  • Tomahawk / The social media player
  • Calibre / The one stop solution to all your e-book needs
  • Darktable / Open source photography workflow application and RAW developer

Nastavi sa čitanjem „Ishod konkursa za „Lake pingvine““

Koristiš Linuks i znaš da pišeš? Zaradi!

Deda Mraz će ove godine obradovati nekoliko gikova koji koriste GNU/Linuks i slobodan softver uopšte. Kao nagradu za najbolje od najhrabrijih rezervisao je mesto saradnika magazina „Svet kompjutera“ u rubrici „Laki pingvini“! Da li si ti jedan od njih?

Konkurs je zatvoren!

Pozivam da mi se jave svi korisnici Linuks operativnih sistema i slobodnog softvera uopšte, koji imaju volju da o tom softveru pišu i žele to da unovče. Ako imaš dobru ideju, talenat za pisanje, voliš slobodu koju ti pruža softver koji koristiš, nudim ti mogućnost da od toga zaradiš! Nastavi sa čitanjem „Koristiš Linuks i znaš da pišeš? Zaradi!“

Korak ka ličnom milionu

Posle intervjuisanja Dudarima, odrađenih par malih projekata za Vordpres i razmišljanja na temu pasivne zarade, napravio sam korak dalje.

Pažnju mi je privukao temama „posle čega“, „čiji je veći“  i „zabluda o ženi kao idealnom biću“, a nije da i ostalo nije za preporuku.

Porazgovarah nedavno sa Dudarimom, pasivno onlajn (e-pošta), u cilju intervjua za „Svet kompjutera“. I tako između pitanja Dud pomene Gugl reklame kao vid zarade na blogu: Nastavi sa čitanjem „Korak ka ličnom milionu“

Vikend van kuće

Tokom vikenda, 7. i 8. februara 2009. godine u okviru Škole veb novinarstva u Udruženju novinara Srbije održao sam predavanja na temu upotrebe, izmene šablona i instalacije izabranih dodataka za WordPress sistem za upravljanje sadržajem. Slobodno vreme između dva predavanja proveo sam sa rodbinom i prijateljima, skoro pa 24/7.

Protekli vikend proveo sam van kuće, i pored radnih obaveza i tesnog rasporeda vremena, dobro se proveo.

U petak popodne otputovah za Beograd (nije „firmom Krstić“ nego busom Autosaobraćaja, al’ tu su negde). Kod Kaće i Ljube sam stigao oko 21 sat, ali smo polegali tek oko sat iza ponoći. Nastavi sa čitanjem „Vikend van kuće“