Dekodiranje telefona, bez „zavlačenja“

Verovatno nije novost, ali sam pronašao mesto na kome može da se dekodira mobilni telefon po veoma povoljnim cenama, čak i ako se nalazite bilo gde u Srbiji. Jednostavno se uređaj šalje brzom poštom, i posle dva dana dobija nazad otključan.

zte blade iii

Kupih starijem sinu novi Androidove telefon (neverovatno ekonomični ZTE Blade III) uz ugovornu obavezu na dve godine u Telenoru (prenesi i surfuj 150), a karticu spakovao u ajpod, da imam net i kad nema vajfaja.

Android telefoni kod Telenora su zaključani na mrežu, i mogu da se otključavaju u ovlašćenom servisu tek po isteku ugovorne obaveze. Glupost, ako mene pitate, ali može im se.

Dakle, zaključak je otključati telefon u nekom „neovlašćenom“ servisu po nekoj (obično deračkoj) ceni. Fora je što je u servisima u Kragujevcu ovaj telefon nepoznanica – u jednom su mi rekli da dođem posle praznika i da je cena dekodiranja 2500, u drugom su mi rekli da imaju isti model na dekodiranju u servisu već deset dana i da čekaju kod od proizvođača za otključavanje sa mreže, pa da nazovem posle praznika. U trećem ne rade dekodiranje androida. Dalje me je mrzelo da obijam ladnu kaldrmu po gradu u pohodu na pismeni servis. Zato, prionuh na poznati teren.

Kratkim guglanjem sam video da trojka ne može da se otključa kodom generisanim na netu, već da telefon mora da se kači „na boks“. I onda pronađem super ekonomično rešenje: Halo, Halo – Stručni saradnik za korisnike mobilnih telefona. A tamo Dragan, čovek iz Velike Plane, za veoma pristupačan iznos dekodira (otključava, skida sa mreže, nazovi kako hoćeš) gomilu raznih modela mobilnih telefona.

ZTE Blade III homescreen
ZTE Blade III homescreen

Procedura je jednostavna. Napuniš bateriju telefona, izvadiš SIM i memorijsku karticu, isključiš telefon, staviš ga u neku kutiju i zaštitiš od udaraca (novine, cepkani papirići, „kesa za živce“, sve jedno je). U kutiju spakuješ i jedan papir na kome napišeš svoje ime i prezime, adresu na koju telefon treba poslati nazad, i kontakt telefon. Pozoveš kurirsku službu „Post Ekspres“ i naručiš uslugu danas za sutra. Kurir dođe do tebe, odnese telefon, tebe sutradan pre podne pozove Dragan, saopšti da je telefon stigao kod njega, da je dekodiran i da ti ga šalje nazad istog dana. Sledećeg dana, pre podne, kurir ti donosi dekodirani telefon za šta platiš iznos označen na Halo, Halo sajtu za tvoj model.

Znam, znam. Zvuči neverovatno da nekome, koga nikad video ni čuo nisi, pošalješ ganc nov telefon brzom poštom, i posle dva dana na isti način dobiješ nazad svoj uređaj (samo otključan), tek tada platiš kuriru, i to neku smešnu cifru (u ovom slučaju 1000 dinara), i to sve u zemlji Srbiji! U cenu je uračunata poštarina u oba pravca, bez da mrdneš iz tople fotelje.

Dakle, ako vam treba brzo i pouzdano otključavanje telefona, a još da bude povoljno i bez zavlačenja od strane servisera (znate kako oni vole da kao uzvišena bića mušterije gledaju kao ovce za šišanje), moja topla preporuka da pomoć potražite na halohalo.rs jer postoji i varijanta da baš vaš model telefona može da se dekodira unošenjem generisanog koda, a plaćanje usluge može da bude i elektronski.

Kulturno i jednostavno!

Autor: Aleksandar

Samostalni veb programer. Dugogodišnje iskustvo u razvoju veb softvera korišćenjem WordPress, PHP, jQuery, HTML5, CSS3 (SASS/LESS).

4 mišljenja na „Dekodiranje telefona, bez „zavlačenja““

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *