Корак ка личном милиону

Пажњу ми је привукао темама „после чега“, „чији је већи“  и „заблуда о жени као идеалном бићу“, а није да и остало није за препоруку.

Поразговарах недавно са Дударимом, пасивно онлајн (е-пошта), у циљу интервјуа за „Свет компјутера“. И тако између питања Дуд помене Гугл рекламе као вид зараде на блогу:

СК: Да ли си размишљао да уновчиш бренд „Дударим“, ако то већ ниси урадио?
Дуд: Јесам како нисам, пре три месеца сам ставио Гуглетову рекламу са речима и до данас сам зарадио три долара! То је долар месечно без да ишта радим. Годишње, то је довољно пара да платим домен који користим, плус купим два бурека и велики јогурт. То је домен, два бурека и јогурт више него што сам се надао, мени доста. Најбоље би профитирао да одем у кафану са сваким ко се јавио и реко да оће да ме упозна и части, друге облике зараде не видим.

Мозгање

Бацим се на размишљање — држим Гугл рекламе на блогу већ три године и до сада сам зарадио читавих 37 долара од блога са учинком од 0,44% кликова по посети.

Google AdSense рекламе у бочном менију
Google AdSense рекламе у бочном менију

Са друге стране, од неких других страница које су старе највше годину дана и имају миноран број посета у односу на блог, зарадио сам 23 долара са чак 3% кликова по посети. Једна од ствари која није иста као код блога је писмо; тамо је латиница, овде је ћирилица.

Закључак

Очигледно је да наш народ, годинама навикнут на „бесплатни Виндоуз“, слабо мућка главом зашто су и коме намењене разне бесплатне ствари. Или није само навика у питању?

Вајдица и за тих 0,44%, но Аврам ми даде идеју да искористим рачун на moneybookers.com (који зврји празан, очекујући да почнем са употребом опреме која тренутно хвата прашину), и додам информацију за донације на страници за контакт.

Контакт и донације за urosevic.net
Контакт и донације за urosevic.net

А онда…

Кад зарадим први милион, ал’ не на лакши начин, купићу си кућу на селу са великим травнатим двориштем, шумом и речицом у близини, један преносни рачунар приде, и остатак живота провести тамо (бар док не скрцкам преостали новац ;) ).

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

12 мишљења на „Корак ка личном милиону“

  1. Eh … svi maštamo o tome … razlika je samo u tome koliko je jak taj prenosni racunar … ostalo su sitnice :)

    Uglavnom, ceo taj SEO i adsense i zarade su dosta komplikovana stvar ukoliko želiš da se upustiš u isto. Postoje i druge vrste zarada, i većina je preko grbače

  2. Dobro ti ide ta zarada i čak ću ti i ja doprineti, idem da klikćem…a ti kad zaradiš to milionče, seti se mene pa „pljuni“ i meni za jedan Dell, tik da nabacim Arch Linux na njega i stvaram muke ovima sa „besplatnim Windowsom“….

  3. @Sasa: „Ринтам“ ја и преваљујем преко грбаче већ десет година, сваког радног дана, него ми ово дође као „екстра профит“. Што да политичари буду бољи од нас и зарађују а не раде ништа, можемо то и ми :)

    @Punky: Ма шта један, има ти пљунем и за два Дела, и за две М$ шоље, па да радиш стерео ;)

  4. @Walker: Па да, наши ни не кликћу за џабе :) А и рецимо Time Machine за пар дана већ има више преузимања од WP Translit-а (намењеног нашима) за пола године или колико већ. А и 5 Years напредује.

    Него, да се ми бацимо лепо на порнографију и има билионе да зарадимо ;)

  5. Mene su ugasili ovi iz moneybookers-a, evo shta kazhu:

    Moneybookers does not allow any business models that take donations. This is due to our emoney licence and our internal money laundering regulations. Please notice that the only donation sites that we accept are the legally registered charities.

    In this matter we require you to immediately remove any references to Moneybookers.com from your websites and cease any business conducted through our platform.

  6. ce se nafatiramo sas suske bre!
    Au, sve milioni pa ne znam sta cemo sa njima???
    Unakazio sam blog reklamama a nema ni za burek a kamoli za jogurt…
    Sto bi t=reko Del:
    „Sledece godine u ovo vreme bicemo milioneri!“
    Ajd idemo optimisticki,lol :P

  7. @Aleksandar: Samo ti rintaj i isplatiće ti se kad tad :) Veruj u to i da vidis (The Secret :))

    Uz pomoć google translate koji sam stavio na blog, u zadnjih nedelju dana je moj sajt preveden 6 puta, znači skoro 1 dnevno. A popularnost možete i pretpostaviti kolika je za oko nedelju dana postojanja bloga. Iskreno, pročitao sam neku knjigu o adsensu, ako nekog zanima nek mi piše na blog pa ću mu poslati, i to me inspirisalo da pišem ovo blogče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *