Превод за WordPress

После постављеног истог питања од стране десетак људи у протеклих пар месеци које гласи „Где си нашао превод за WordPress“, и појединачног одговарања, мислим да је најбоље да свима који убудуће то буду планирали да ме питају дам одговор унапред.

Немам превод за WordPress. Ово што се види да је исписано ћирилицом заправо је прилагођена тема GlossyBlue, са модификацијом датотеке wp-includes/locale.php у којој сам енглеске називе дана у недељи и месеца у години заменио истима на српском језику.

Ако се боље загледа у мени „Последњи коментари“, може се уочити недостатак у смислу непреведене речце „on“, а што треба заменити, чини ми се, у функцији за последње коментаре.

Дакле, све је ствар ручне измене датотека а не аутоматизације језичким ризницама у бинарном .mo формату, који захваљујући gettext-у локализује странице у језик постављен локалитетом на серверу (или можда у самом WordPress-у?). Администраторски панел је остао непреведен, на енглеском језику, ради лакшег сналажења.

Aко пак желите комплетну локализацију блога, урадите како је описао Братислав у BlogSession-у.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

2 мишљења на „Превод за WordPress“

  1. Нема на чему, цитирам и помињем све што је добро.

    Обзиром да је ово моје уз помоћ „штапа и канапа“ и од прилике се губи сваком надоградњом, није прихватљиво за неискусне кориснике и одузима (мало) времена да се реализује. Но, свакако поздрављам твој предлог дајем свој глас „за“. А даћу и детаљан опис шта и где треба изменити да изгледа овако као код мене :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *