Ја тебе сердаре, ти мене војводо? Јок море!

Не презнојавајте се, нећу још и ја да „оплићем“ по дупелизачком тренду на домаћој веб пијаци и набрајам ко се коме више у дупе увукао (и сами сте свесни тога). Разлог зашто пишем овај запис и скидајући дебелу скраму са површине будим Записе из хибернације је повећани број узбуњивања у вези са Записима.

Наиме, скоро свакодневно добијем обавештење да прегледам неки коментар који садржи похвалу на неки запис стар више месеци од којих по неки прође аутоматску модерацију. Осим једне реченице у стилу „брате, ово је до јаја“ још само у адреси аутора коментара стоји веза на неки нови сајт. Овакве коментаре редовно забрањујем и уклањам јер су то једноставно бесмислени нежељени коментари (нит’ конструктивне критике, нит’ дискусије на тему коментарисаног записа).

Такође веома често добијам мејлове са питањем да ли сам за размену линкова. Више сам и престао да одговарам на такве мејлове.

Иронија (фото David Galbraith)

Зашто?

Одговор је једноставан: не рођаци, нисам за размену линкова. Све оно што сам навео на дну сваке странице Записа стоји ту зато што имам потребу да ту стоји. Дакле, ти људи нису тражили размену линкова, а и не знам да ли су Записи линковани код њих. Једноставно сматрам да тематика Записа може да буде употпуњена садржајем на тим другим страницама.

Посебно се гнушам младих страница препуних покраденог садржаја. Записи нису ултра—мега—гига популаран блог, немају зилионе посетилаца на сат, ретко кад неко нешто и прокоментарише, али су испуњени неукраденим садржајем.

Савет

Ако већ хоћете да се ваш блог/сајт/портал/којешта нађе у препорукама Записа, једноставно направите занимљиву и корисну страницу чија тематика може да буде у некој вези са тематиком Записа, поставите везу ка Записима код себе па кад ја налетим на ваше мезимче или видим у статистици да је од вас дошао запажени број посетилаца на Записе, ето ваше бесплатне рекламе а да ме нисте ни питали.

И још нешто, ако крадете од других, ниподаштавате ћирилицу или латиницу, или пропагирате нетолеранцију, ултрадесничарски национализам, мржњу према србима и другим народима, насиље, педофилију, хомофобију и друга срања болесних умова, не трудите се.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

15 мишљења на „Ја тебе сердаре, ти мене војводо? Јок море!“

  1. брате, ово је до јаја buahahaha :)

    Šalim se, i ti to znaš.
    Mislim da cela ta masa ljudi koji ubacuju kratke komentare u stvari boluju od facebook-omanije ili kako se to već zove.
    Znaš ono „Like“ i uz to komentar: Cool. Bitno je da se nešto kaze po svaku cenu, ne bi li ekipa videla „moj glas“. E pa zaraza se širi, i već uveliko zahvata i blogove.

    1. Нису тај лајк и кул проблем. Имам на Записима и лајк и твит и гплус па нема потребе да се напише „кул“. Проблем су неки нови сајтови којима треба бесплатна реклама, или што би наши стари рекли „леба без мотике“.

      Рецимо, један сам такав пример скоро оставио овде. Знаш оно кад на писменом из српског омашиш тему па уместо о „бојама, мирисима и звуцима пролећа“ пишеш како је тоје „омиљено годишње доба пролеће јер после њега долази лето када идеш на море“ :D

    1. Сетим се ја често, па брзо одустанем :) Увек се нађе нешто друго. Али пази, у домену неблогованих записа ја пишем. Додајем нове странице за Вордпрес додатке које радим, оне са застарелим информацијама освежавам, освежавам и списак текстова у Рецензијама, мало прчкам по изгледу блога и додајем неке ситнице (нпр. заобљену слику заглавља изнад које кад зауставиш курсор у тултипу видиш која је слика у питању) и још доста неких ситница које су испод хаубе. А и једино што ми је задњих месеци падало на памет су записи типа „како да“, па би се Записи претворили у „users manual“ ;)

      1. hihihi, ako si zaboravio sifru mog bloga da ti doturim , pa da prckas ispod jos jedne haube,lol :))
        Znam da si vredan i da puno radis, tako da je opravdano. Medjutim, zaista nedostajes svojim teksotivma, bez zadatih tema.
        Aj budi blogvredniji!!!!

        1. Оћу, само не знам кад :) Имаш неки проблем који не можеш да решиш, па да ти га решим кроз запис? :) (е да, проблем типа блог и тако то, не финансијски проблем ;) )

    1. По некад мет’ем прс’ на чело па се питам: „Који ће ти qрац онлајн дневник? Напиши на папир, згужвај га и баци.“ А онда одговарам сам себи: „Напиши нешто екстремно, да људи виде да си још међу живима.“ — и тако повремено не бацам папире :)

    1. Да знам и да сам га уфатио док је дрм’о, прсте бих му до глежњева преломио! Ал’ утече пре него што отворих крмељиве очи :)

      Послужи се записом, шеруј асоцијализам до миле воље :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *