А где је лето?

Некако ми се чини да је ове године лето одлучило да нас „мало“ заобиђе. Немам појма зашто је то тако, вероватно постоји неко ваљано објашњење. Да л’ су Руси зајебали климу, дезодоранси и антиперспиранти (је л’ то исто или различито?) проширили озонску рупу, птичји, свињски и ини грипови навукли кишне облаке да се вирус боље шири (а фармацеутска индустријска мафија цвета), ‘бем ли га. Углавном, више се по јутру дан не познаје.

[vimeo]http://vimeo.com/5409697[/vimeo]

Осване сунчано и топло, а онда око поднева почне да се мрачи, спизди прву туру кише, мало се разведри па се опет намрчи к’о да ће „смак света“, пошкропи још којом капљицом па се опет разиђе… или се не разиђе. У међувремену се Сунце постара да нова тура влаге испари у ваздух, да се лакше инхалирамо печуркама.

Киша више не заобилази Крагујевац
Киша више не заобилази Крагујевац

Углавном, ово нам лето прође у кишама и црним облацима. Убуђасмо се, влага нам се у кости увукла. Углавном негативно утиче на људе, мада више пасивно–психички па народ кука „докле више“ (овако к’о ја), него активнно–психички па да погођени шетају около са секирама у окрвављеним рукама и пљачкају, силују, убијају те остало раде. Доброћудно неко срање од времена. Него…

А где је лето, ту се очекује и одмор

Јуче смо се наканили да закажемо термин за „летовање“. Прошле године нисмо ишли да осолимо кожу, као нисмо имали новца и „инсталирали“ климу. То је био веома лош изговор, обзиром да ништа друго нисмо урадили, ни по кући, ни ван ње. Додуше, заборавих да сам се офотографио те „прошле године“. Али зато ове године загазисмо од „сабајле“.

Прво сам ја набавио лаптоп како бих се „одвикао од компјутера“ (слабо иде, али примећујем напредак), купих и нови ранац да укомбинујем фото апаратуру и лаптоп из цуга, Мики је добио нови бајс (а Ниџа „доби“ Микијев стари).

Мики на новом бајсу
Мики на новом бајсу

Окречисмо стан после две године, ето сад и то летовање испланирасмо, на препад… хм, ништа ми више не навире у сећање, није могуће да је само то од „видљивих“ инвестиција било ове кризне године? Можда, појма немам…

Ниџа на бајсу
Ниџа на бајсу

Углавном, до пре недељу дана смо знали само да хоћемо да идемо на море, и да због времена и процедуре око пасоша (лењо то, све у последњи моменат) морамо у Црну Гору, опет. Нисмо знали ни када, ни где. Једино смо знали да нећемо ни у Лепетане ни у Игало, да променимо мало.

И онда после мало разговора с другима, сконтамо да идемо у Петровац. Обилазила Даца пар дана сајтове и гледала понуде, ал’ на крају опет изабрасмо нешто где је био Кале са породицом пре коју недељу. И тако синоћ сконтамо да ћемо провести на мору 11 дана (10 ноћења). Ове године изабрали смо за аутопревозника Ласту, да нас не би возиле неке дивље партнерске ЦГ агенције са пилићарским бусевима (као прошлих пута). Има директ бус Крагујевац → Петровац (и назад), путује се ноћу, пут готов за мање од 7 сати, милина.

Какве сад везе имају досадне кише са нашим летовањем?

Па имају, индиректне. До сада смо све ишли ван сезоне, и увек нас време лепо послужило. Ове кишовите године идемо „у сезони“, у првој половини августа.

До сада сам морао да узимам кредит како би могли да одемо на море. Ове кризне године нити узимам кредит, нити ћемо да осетимо ту „инвестицију“.

Каже јутрос старија колегиница „јавили су да ће у августу да буду температуре ниже него иначе“. Јесте, исто као што је цело лето ове године са нижим температурама и свакодневним кишама, него иначе, тако да и ако август буде био хладнији, нека буде.

Идемо да одморимо „усијане“ главе од свакодневнице, и ако успемо, да проветримо кости од влаге и издувамо печурке из плућа… За 27 дана…

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

13 мишљења на „А где је лето?“

  1. Прво сам ја набавио лаптоп како бих се „одвикао од компјутера“ (слабо иде, али примећујем напредак), купих и нови ранац да укомбинујем фото апаратуру и лаптоп из цуга, Мики је добио нови бајс (а Ниџа „доби“ Микијев стари), окречисмо стан после две године, ето сад и то летовање испланирасмо, на препад… хм, ништа ми више не навире у сећање, није могуће да је само то од „видљивих“ инвестиција било ове кризне године? Можда, појма немам…

    Опа, па код Вас, не да нема кризе, него економски процват :P

  2. @Deda: Ухватио сам мало Сунца и пар позитивних мисли :) Кад се намрчи, оде све у п.м. :)

    @Vule: Знаш како оно кажу „пара на пару иде“. Што више штедиш, мање имаш. Кад трошиш к’о нездрав, новац сам долази. Не знам како, али функционише :)

    @GoranSTX: Значи, то дође нека међугрупа између дезодоранса и ролона :) А Леново, па нормално да ћу да га носим, где ћу да пакујем фотке које намеравам да урадим у енормним количинама? Да опет дајем 5€ неком баји у компјутерској радњи величине метар са пола метра, да ми са картице пребаци фотке на ДВД? Јок море ;)

  3. Jutros negde oko 5, svanjava, onako laganica, a vreme lepo da ne poveruješ. Došlo mi da sedim na terasi i da ne spavam uopšte, da uhvatim malo „leta“, jer izgleda to su jedini trenuci kada leto postoji, ove godine.

    Naš posao je direktno vezan za vreme, tako da je sezona katastrofalna. U junu smo napravili samo tri leta u julu još uvek nijedan. Kad nema letenja i skakanja, nema ni zarade, a mi opet kao i vi uvek imamo pare. Svašta. Ispada da kada radimo imamo manje para, nego ovako. Čudom se ne mogu načuditi. :D

  4. Мени лично киша не смета, али ми прија кад је мало ‘ладније. Додуше, никако да одем да се коначно окупам ове године на језеру, пошто ми бојлер не ради :)
    Надам се да ћете се лепо провести на мору и мало се одморити и уживати :)

  5. @Charolija: Мислим да су гремлини у питању, и то они који нису јели пре поноћи :)

    @Бјути: Шта рећи… а не заплакати? :D

    @Suske: Лепа је киша, дан-два, негде у природи, летња, топла, и тако то. Али ово је било баш напорно… изгледа да је стало? :) Хвала за жеље, нећемо се нервирати, нема сврхе :)

    @jozvan: Па тако некако, нешто између, да буде сунчано а не облачно, да не буде висока температура и да пирка поветарац, а да буде суво :) Још кад би се природа штеловала к’о клима, де би нам био крај ;) Ће пробамо да се одморимо, колико нам клинци то буду дозволили :O

    @Hellas: Ми сад по први пут идемо у сезони. Оно „ван“ је боље јер нема гужве, чистије је него иначе, а и јефтиније бар дупло. Додуше, ми због школе нисмо бирали септембар него јун, ал’ слично је.

    @Punky: Добро, ајде, провале облака :D

  6. omg kako su porasli! : ))) lepi dečaci, nema šta : )

    nego se vi lepo provedite, a ja ću kišu da povučem ovde kod nas, nama treba, samo javi u kom terminu i ne brigaj ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *