Последњи дан у паклу…

… макар се искрено надам. Вишегодишње изналажење разлога да не уградим климу у „моју собу“ окончао сам пре… три дана (ко чита моје „бљувотине“ на твитеру, већ је упознат са тим).

У понедељак, 23. јуна око поднева позвао сам сервис „Cool“, као фирму која у задње време уграђује климе по граду капом и шаком зато што су ваљда најповољнији, где ми је мајстор предложио да дође истог дана поподне, како би видео шта и где хоћу, и каже када то могу да одраде. Наравно, поподне мајстор није дошао, нити ме је позвао да каже када ће доћи, па сам висио по кући чекајући мајстора. Наравно, нити се јављао тог дана, нити је сутрадан дошао (уторак). Можда сам требао да поново позовем сервис и досађујем им како би дошли да ми пруже услугу коју ће наплатити?

Ипак нисам. Вуле ми пред крај рада у уторак предложи сервис „Типо“, а поучен сопственом грешком са „повољним“ мајсторима, одлучио сам да овог пута склопим посао са „берачима ушију“ који ће ми за уложени новац пружити квалитетну и професионалну услугу, па сам са њима за кратко време уговорио да већ данас дођу и обаве посао.

Кад, јуче око три сата поподне јавља се мајстор из сервиса „Cool“ – „Завршио сам посао, хвала.“

Надам се да сервис „Типо“ није толико ажуран и професионалан као сервис „Cool“, те да је данас заиста последњи дан летњег пакла у стану…

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

17 мишљења на „Последњи дан у паклу…“

  1. Eh, tako je to kod nas. Moraš nekog još da vučeš za rukav da ti uzme pare.

    Ne znam koliko sada to košta ali kada sam ja ugrađivao bilo je 50EUR. Obzirom na složenost operacije i potrebno vreme, mislim da su to najlakše zarađene pare na svetu. Imaju satnicu kao neurohirurg ili dobar advokat.

    Ali ovde priča tek počinje. Obično ti se servis nakači pa te onda u ovom periodu, svake godine, zovu kao besni da dođu da ti redovno „servisiraju“ klimu. Jedan minut kao nešto čačne i odere te još 20-30 evra. Moj serviser, koji mi je ugradio, zove me svaki drugi treći dan da mi nudi to servisiranje. Kad sam mu i ostavio broj mobilnog…

  2. А јебига, то је ваљда услов за гаранцију _на компресор_. Мени је битније да се више не кувам и да моја породица удише чист а не мемлјив ваздух из запрљаног филтера, а двајес евра горе-доле, да га јебем. Много више пара бацимо на којекакве нездраве глупости, па можемо ваљда мало и на нешто за очување здравља.

  3. Било како било, знам да се чека по недељу-две-три-месец, али тада ти сервисер/мајстор не каже „доћићу поподне да се договоримо“, а онда се нит’ појави, нит’ јави.

    Оно што је битно, клима је већ уграђена, ради и лади. Уз минимално прашење (мало више прашине је било кад су бушили рупу на спољном зиду за инсталацију до спољне јединице, али се и та прашина скупила на један ђубравник).

    Једино што ми се не свиђа на овој клими је то што не може да „хлади“ на топлије од 30°C. Остаје ми још да проучим упутство за руковање па да се опустим ;)

  4. Мени није жао тих пара које дајем на сервисирање. Зашто?
    Па прво, продужавам гаранцију, за још годину дана, друго, дође човек измери притске, провери да ли има цурења, напрска и опере филтере….

    Ово што Дуца каже, да је новац за уградњу најлакше зарађен на свету, баш и не стоји. Пробај да накачиш компресор (иде на спољашњи зид, да не буде забуне), на 13. спрату, са прозора, док те колега држи за ноге, а ти имаш 20+ килограма у рукама.

  5. Meni nije jasno zašto bi neko hteo da mu u stanu bude preko 30 stepeni. Šta si onda uzimao klimu? (one urbane legende o temperaturnoj razlici i sličnim glupostima zaboravi… pola amerike bi do sad bilo mrtvo)

  6. Па рецимо хоћу да припремим децу пред излазак из куће док је напољу 42 („у хладу“ у насељу, не на мерном месту где пирка поветарац који расхлађује мерне апарате у хладовини, далеко ван асфалта и бетона). Или, рецимо, хоћу зими да загрејем собу на преко 30 степени :D

  7. У приручнику „Грејање и климатизацији“ – Рекнагел, Шпергнер…, као једној од најбољих књига на ово тему, дефинисани су појмови, препоручене зимске, летње температуре, топлотна угодност…

    Када је реч о коришћењу клима уређаја, препоручује се да разлика између спољашње температуре и температуре просторија које се климатизују, не буде већа од 5 степени целзијуса.

    Друга је тема, што ми, Срби, склони претеривању, идемо из крајности у крајност, па на 40 степени спољашње температуре, као з’ инат и боравимо у просторији у којој има 18 степени.

    @Walker: Ако те не мрзи, пробај да се истушираш водом која има 30 степени, 5-6 минута, па онда нагло, заврни топлу воду, да температура буде 20 степени ;)

  8. @Nenad: Не сумњам да имаш добро искуство са кулом, али ја, на жалост, нисам успео да остварим никакво искуство даље од телефонског разговора :)

    Турио сам LG ES-H1264DA0

  9. Ма какви ЛГ-ови, Самсунзи, Панасоници, и остала чуда, кад имао кинте и могао да бирам, онда дефинитивно и једино израелски Тадиран ;) Све остале су играчке наспрам ње.

  10. Да, да. Та магична фраза „кад’ би им’о кинте“ :) Кад’ би имали кинте, не би питали пошто шта кошта, неби куповали на кредит, неби радили додатне послове преко редовног, него би ладили јајца на Бахамима док нас палминим лишћем ладе цице које су само због нас дошле са Хаваја. Ал, јебига, јебуцка нас то што „немамо кинте“ :|

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *