It’s dead, I’m not :/

Другарице и другови,

Извињавам се што се вратих а то вам не јавих (зајебо сам неке за типовање празног стана :p), али ето, мука ме натерала.

Пре свега, било лепо на мору, топло, време сунчано (углавном), пар дана, разуђених, пре подне је било помало облачно са слабом кишом, али поподне сунчано и топло. Деца и ми матори смо поцрњели, онако, ове године нисмо погорели ко прошле, што захваљујући мазалима за заштиту коже од сунца фактора 45, 26 и 16, што 6 паковања Јекодерма и два ипо литра јабуковог сирћета. Кога занима, нек ме пита какве сад везе има јабуково сирће са црњењем :)

Летовали смо у месту Лепетане (види овде), на неких 6 километара од Тивта, ка Котору који је удаљен око 12 километара. Смештај је био на 20-ак метара од трајекта (мада је поглед са терасе на само пристаниште био заклоњен каменом кућом на пристаништу). Апартман је био 30€ дневно (гарсоњерица, терасица, купатило и кухиња, клима и ТВ), преко пута смештаја продавница, плаже на 300 и 700 метара ка Тивту, или нешто ближе ка Котору (где смо ишли само једном).

Цене готово исте или повољније као код нас, с тим што су рецимо хлеб, млеко и кисела вода (Књаз БРЕ!) 0,60€. Све укупно, остало је у ЦГ неких 500€.

И све би било сјајно и бајно да није било једанаестог дана нашег летовања. Беше то 4. август, ондај дан кад је у Улцињу због великих таласа у мору изгубило живот троје људи а више њих повређено. Не знам да ли је то било у исто врме, негде око 13:15 до 13:30 почели су да навиру таласи, јачи па слабији, на овај део обале где смо били. А ми дошли на последње купање тог летовања, и као под обавезно мој вољени дигитални фото-апарат је био укључен и на обали, иза торбе са стварима (као у хладовини). И да скратим причу, у том периоду налети један повећи талас, поплави целу плажу до „зида“ иза нас, поплави и фото апарат, мобилне телефоне, MP3 плејер, ма све је било мокро као да је било у кади. Узимам апарат у руке, и прво што ми је пало на памет, пошто је још увек био исправан, било је да га угасим. Повучем дугме за искључивање апарата, мотор крене да увлачи објектив и на 2/3 посла се из унутрашњости кућишта зачује једно ПАФ! И то је био крај мог HP PhotoSmart 735.

HP PhotoSmart 735
HP PhotoSmart 735

Пре око пола сата наручио сам други апарат, Canon PowerShot A620, па кад стигне јавим остале утиск(О)ве.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

7 мишљења на „It’s dead, I’m not :/“

  1. Куку, црни. То ти је за наук да не радиш више оно што ти прво падне на памет ;) Да га ниси искључивао, него оставио да се осуши па тек онда одрадио шта си хтео сад би све било фино…

  2. Да ли се исплатило теби или неком другом… Време ће показати ;)

    УБР, ово временско ограничење између два коментара ти је или кратко или без везе…

  3. Види, исплатило се мени. Разлика између цена тог апарата у Крагујевцу и овога што сам купио је таман толика да сам уштедео за један 120 гигабајтни САТА2 хард диск. Па ти сад види :)

    Можда је време потребно да прође између два слања поруке дуго, размислићу да га скратим, јер се још није десио флуд… ко зна… време ће покаати своје :)

  4. Па ја имам два ИДЕ диска (120+20) (на остала два су ДВД и ЦД) и 4 САТА конектора на полочи који су празни. Значи, могу да убодем ЈОШ 4 САТА диска. А плочу сам мењао… ономад :)

  5. Е, па нисам знао да си направиоо скок у 64 бита… Мислио сам да си још увек на К7 платформи са све оним старим Абитом KX7-333, ако се не варам.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *