Audacity

Програми за Линукс: Звук

Да ли сте приметили да шта год да радите негде у позадини певуши некаква музика? И где год да се окренемо чује се неки звук. У дигиталном облику звук можемо да ухватимо, обрадимо, сачувамо и слушамо, па ћу делом и због тога у трећем наставку серијала „Програми за Линукс“ навести четири слободна програма за ове намене. Ви свакако можете да погледате и неколико предлога за канцеларијске и графичке послове, а за видео, Интернет и опште алатке ћете се стрпети до следећег пута.

Clementine — Амарок је дуго био једноставно најбољи „пуштач музике“ на слободним оперативним системима. Међутим, развој га је учинио прилично другачијим. И док се неки „куну“ у Амарок 2, ја предност дајем младоликој Клементини — Qt4 мултиплатфомрском програму за организацију и слушање музике заснованом на Амароку генерације 1.4, али са доста унапређења. Ако вас интересује више, или се упустите у авантуру без много истраживања, или се стрпите до првог априла када ћете мој опис овог програма моћи да прочитате у новом „Свету компјутера“ ;) Прочитај опис.

Clementine
Clementine

EasyTag — Ако сте уредни аудиофил, онда свакако желите да сваки детаљ у вашој музичкој колекцији буде прописано означен. ИзиТаг ће вам омогућити да уредите ID3 ознаке у MP3, FLAC и још неким форматима аудио датотека. Прочитај опис.

EasyTAG
EasyTAG

Audacity — Програм за снимање и обраду аудио материјала. Рецимо нешто као Sound Forge само много једноставније, а за Линукс. Прочитај опис.

Audacity
Audacity

soundKonverter — Веома једноставан програм за конвертовање аудио датотека између различитих формата, као и риповање музике са аудио дискова. Прочитај опис.

soundKonverter
soundKonverter

Имате ли свог фаворита за музичку занимацију на пингвинима? Пуцајте, ја и даље слушам музику!

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

4 мишљења на „Програми за Линукс: Звук“

  1. Oduševio me je Guayadeque (http://guayadeque.org), predviđen je za velike kolekcije muzike ( >20k pesama). Na forumu su neki korisnici naveli da je program stabilan i brz čak i sa kolekcijama od 4 Tb muzike. Po meni spada u najkompleksnije i sveobuhvatnije programe za pustanje muzike i operacije sa audio fajlovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *