речник: Ubuntu

Пошто сам обавио најважније послове које сваког месеца морам да обавим (о томе комплет неком другом приликом), узео сам мало да се разонодим претраживањем Интернета. Е како сам его-манијак, тажио сам кључне речи „linux urosevic“ и на другој страни са резултатима набасам на, између соталог, помен о мом ООоТранслиту на forum.linux.org.ba.
Међутим, то је мање битно. Оно што је 64-битно је дефиниција речи „Ubuntu“, која гласи овако:

„Ubuntu“ – an African word meaning „Slackware is too hard for me“.

Ово ми се ИЗУЗЕТНО допало, па сам морао да га заблогујем :) Тако fucking интригантно и моћно, а поврх свега тера на злобни смех }:D

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

4 мишљења на „речник: Ubuntu“

  1. Mene već toliko živcira ta Ubuntu manija u nas da su mi sve poruke isfiltrirane koje u naslovu poruke sadrže riječ Ubuntu. Heh, igrom slučaja našao jednu sličnu definiciju:
    Ubuntu is a Swahili word meaning „user too dumb to install Debian,“ :)

  2. Види, лепо је то како Ubuntu ради. Ових дана сам подигавши систем са ЦД-а одрадио пробу увоза фотографија са дигиталног фото-апарата, и ради онако како је и замишљено за кориснике Windows ОС. Значи, убодеш камеру, и после пар тренутака добијеш дијалог који ти понуди да скинеш слике, ти кажеш да хоћеш, изабереш шта хоћеш да скидаш и то прелети на комп.
    И то би било сјајно и бајно да то није све. У питању је gThumb који има само најосновније функције за прегледање слика и рутину за увоз са дигиталне камере. Пробао сам исто то да урадим са Kubuntu-ом. Тамо чак нема графичког програма који би то одрадио.
    Дакле, привидни облик савршености. Ради, али задовољава само те кориснике којима треба пуко пребацивање. [url=http://digikam.org]digiKam[url] са свим својим чарима је далеко испред тога што нуди Убунту, али не долази уз њега. Мора додатно да се набаци.

  3. Ne kažem ja da loše radi, ali malo mi je naporno na njuzima čitati svaki drugi članak o Ubuntu. Ili još gore, dok od 10 postova 7 budu vezana za Ubuntu (kako instalirati win modem na isti i sl.) Da, Ubuntu je praktički neupotrebljiv ukoliko nemaš debelu internetsku vezu.

  4. А шта ћемо са нама којима ни Слеквер, ни Линукс-од-нуле пре 7 година нису били претешки, а ипак користимо Убунту? ;)

    Наравно, говорим конкретно о дистрибуцијама ГНУ/Линукса које се лако користе и обаве већи део посла за тебе, а то није ограничено на Убунту (Федора, Мандрива, Сусе…).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *