Празничне лудорије

„Нова година“ је време када се породице окупљају, уз пријатан обед и песму прослављају најсвечанији дан у години… Њах, шта ми наприча! Још ми фали печена ћурка или патка па да замислим како сам у некој америчкој серији или филму. Можда би нормалније звучало овако: „Нова година је празник коме се беспотребно поклања превише пажње. У очекивању првог јануара потроши се брдо новца, поједу тоне хране и попију галони пића. Већина примерака популације људске врсте очекује да се у „бесаној ноћи“ проведе у складу са уложеном кинтом, или још много боље. Спремају се фризуре, вечерње тоалете, парфеми, шљокице, ципелице, уговарају журкице, гостовања, лудорије…“ СМОР БРЕ!

Није ни новак као што је некад био. Идеш да се клебериш и ако ти није до смеха, и да размишљаш о томе како си за пар сати спискао кинту коју си могао много боље да „уновчиш“. Па тако неко размишља колико је пива могао да купи, неко колико роштиљских кобаја, неки мисле на кондоме (пази да је безбедно!), понеко укалкулише литражу горива за лименог мезимца, а „екстремисти“ шта су од хардвера могли да уштекају у малу плехану кутију. Или још горе, колико сати нета је могло да се пазари. А где је тек „реприза“! Мислииим…

Срање. Одох да попијем још једно пиво…

Објављено од стране

Александар

Самостални веб програмер. Дугогодишње искуство у развоју веб софтвера коришћењем WordPress, PHP, jQuery, HTML5, CSS3 (SASS/LESS).

3 мишљења на „Празничне лудорије“

  1. Урке, шта си се избедачио? Немој се предавати, проће и та бесмислена баханалија ;) Ајде, иди лепо се испричај с женом и поиграј са клинцима и немој мислити на (не)стваран свет око нас.

  2. Ма нисам се избедачио него сам се мало прекалкулисао колко се то кошта, а треба ми нови хард, овај постао мали :) А треба и овај блог да се „прелакира” за празнике, а ништа ми на памет спектакуларно не пада… Осећам да ћу на крају само да истумбам садржај и мени, мало променим боје и овај мени са стране, иии… да ставим неку нову сличицу :)

  3. Maaa… mrzim Nove Godine, uvijek neka prokleta pripremanja, spremanja, ocekivanja, ovo ono… Bozic je zakon, obitelj na okupu (ipak je to obiteljski blagdan jelte), odlicna atmosfera i jos bolja klopa, nikakva pripremanja i sve to… ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *