И ја „ермигиро“

После неколико недеља размишљања и око недељу дана привикавања у „кућној радиности“, портовао сам Записе са bBlog-а на WordPress.

Једном речју, много је лакше за одржавање, писање нових записа, модерисање коментара, заштиту од спема, ту је и прегршт додатака, тема… ма свашта нешто. Ако будем био довољно расположен, портоваћу и моју ретро тему на WP, као и транслитератор, мада, пре ће бити да ћу искористити нешто што већ има готово (чим пронађем :)). Такође сам средио Google AdSense банерчић по Динкетовом рецепту, да не буде како ми је генерички банер наружио записе :D

И што је најбоље, више не може да ми се догоди ово, јер се запис у току писања повремено снима у недовршене записе, и нема више истекле сесије и погрешно притиснуте тастерске комбинације у Ватреној лисици.

У нади да ће ме нови СУС натерати да чвакам редовније и квалитетније, stay tuned ;)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

5 мишљења на „И ја „ермигиро““

  1. Baš lepo izgleda. Nešto tako bih i ja želeo.

    Video sam da ima prevod za WordPres 1.5. Kako da to postavim da radi na WordPressu 2.1? Uvek je teško kad nešto počinješ. Ako imate malo vremena pošaljite mi par redaka na moj email ili što bi bilo najbolje postavite jednu temu *Word Prees 2.1 na Srpskom* što bi naišlo na dobar prijem kod svih koji žele da imaju svoj Blog.

    Hvala!

  2. Званични превод није ажуриран, не знам да ли ће скоро и бити јер ми се чини да је човек који је преводио WP то мало зауставио да ради.
    Са сајта WordPress-а може да се преузме локализациона датотека sr.po и да се ажурира, онда да се компајлира у бинарну библиотеку msgfmt алатом и да се посави у директоријум који је поменут на овој адреси WordPress странице. Ја одржавам локализације за Inkscape и Claws Mail и заиста немам времена за додатно упуштање у локализацију једне веб апликације.
    Иначе, ја сам употребио „прљави” хак да ми записи буду на српској ћирилици модификовањем скрипти и шаблона теме, а не коришћењем локализационе датотеке јер немам времена да је ажурирам.

  3. OMG koliko dugo nisam bio na tvom blogu. Svaka čast za migraciju. Ja ću uskoro migrirati na svoj blog softver, tačnije na svoj CMS softver koji će imati ugrađen blog. Tj. lažem, neće biti baš uskoro :)

    Pozdrav urke!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *