Како да „убијете“ зелене текстуалне рекламе?

Одавно сам приметио да којекуде у текстовима по нету постоји војска двоструко подвучених речи зелене боје које заправо представљају окидаче за рекламе у плутајућим балонима.

Немам појма ко је смислио овај стил оглашавања, али брате иде ми на ганглије јер ремети читљивост текста. Ајде да је реч окидач културније стилизована мање иритирајућим стилом, али овако зелено па још са две црте испод речи просто гура врхове маказа у очи.

PopBoxAds реклама у тексту
PopBoxAds реклама у тексту

Једном сам питао Деду о чему се ради, и он ми рече да је у питању нека рекламна фора. Е сад, знајући да ја од Гугл реклама за седам година на Записима нисам зарадио ни 100 €, капирам да и на блоговима те „PopBoxAds“ рекламе блогерима не доносе приход вредан помена.

Зато сам одлучио да једноставно убијем све те зелене речи које ми скрећу пажњу кад читам блогове и вести, па сам мало истраживао и видео како то функционише. Најбезболнији начин да их блокирам јесте додавање новог реда у hosts. Дакле, у /etc/hosts једноставно се упише:
0.0.0.0 www.popboxads.com
После овога се датотека сачува и проблем је решен. Убудуће више нема смарачких зелених речи у текстовима.

Убијене PopBoxAds рекламе не ремете читљивост текста
Убијене PopBoxAds рекламе не ремете читљивост текста

Ако и тебе смарају ове рекламе а не користиш Линукс, локацију датотеке hosts на твом систему пронађи у овом чланку на Википедији.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

4 мишљења на „Како да „убијете“ зелене текстуалне рекламе?“

  1. Ајд’ што су ружни, али што се понекад стварно пређем па кликнем на глупост (мислећи да је „прави“ линк) и баци ме ко зна где…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *