Мањина, мој избор

Данас сам искористио ретку прилику да боравак у Београду употпуним тиме што сам као друг члан редакције, бићу скроман па рећи „најбољег и најстаријег живог магазина о рачунарима на овим просторима“ познатијег као „Свет компјутера“, свратио у редакцију истог да видим другове колеге, да попричамо, па и да издиваним о неким идејама за „Лаке пингвине“ и магазин уопште са другом Дулетом а.к.а. главним и одговорним уредником.

Е сад, први пут до сада сам затекао Qзму а.к.а. Миодрага Кузмановића (да се зна, ово сам написао само да би овај запис био читанији, а проценат од зараде од реклама не делим са напред наведеним другом уредником ;) ) и друг Олуја, уметник свог дизајнерског заната који прави све оне сјајне насловнице СК да изгледају другачије а боље од клише шарениша осталих часописа на трафикама, набаци Qзми следећу зајебанцију „Урке је једини човек кога знам а да могу да кажем да је стручњак за Нокију. Он има блог на коме пише само о Нокији.“.

На Qзмину изјаву да се раније клео у Нокију због хардвера, али да то није случај од кад је компанија одлучила да не уврсти Андроид у своју флоту, моја блиц констатација би: „Па шта би било после? То је савршена комбинација после које нема даље!“.

Него, нисам хтео о томе да пишем (то је чињеница). Нешто контам како су моји Записи једна права мала ризница мањинско инаџијских текстова и мојих погледа на свет технике уопште. А ево и зашто:

  • Прво, један сам од ретких на овим просторима који блог пише (сатанизованом) ћирилицом.
  • Друго, један сам од ретких који истрајно користи Линукс.
  • Треће, један сам од ретких који воли и користи Нокију.
  • Четврто, један сам од ретких који ипак не воли Андроид.
  • И пето, један сам од ретких који мисли да ће Windows Phone 7 на Нокији, који ће се појавити у четвртом кварталу ове године, бити добра, ако не и одлична комбинација.
Најава Нокија уређаја са WP7
Најава Нокија уређаја са WP7

Мисли ли неко да негде грешим? ;)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

9 мишљења на „Мањина, мој избор“

  1. Тис Урке цар, био и ост’о!

    Ниси контраш, напротив, до сада видех да углавном контрирају теби. А то је добра особина, зато багра не воли интелектуалне мањине :D

  2. Mislim da svako ima pravo na izbor. Svako ima pravo da nešto voli, i da nešto ne voli. Dokle god je neko istrajan u onome zato što misli da je to ispravno, a ne samo da bi bio dijametralno suprotan većini, sve je u najboljem redu. Ne poznajem Vas lično, ali mislim da niste kontraš, jednostavno imate stav. :)

  3. Jedina čudna kombinacija jest Linux na kućnom računalu i Windows Phone 7 na telefonu. Ipak su Windowsi puno zreliji od Linuxa za kućnu upotrebu i nije realno za očekivati da će se ovo ikad promijeniti, isto kao što je u ovom trenutku Android zreliji od Windows Phone 7. Uistinu bi netko mogao s pravom zaključiti da si kontraš :)

    1. О Андроиду се само превише прича, а заправо уопште није толико добар колико би човек очекивао после толико хваљења. Може ли се оно беше без посебне апликације дефинисати мелодија звона по групама контаката? Не може? Пих ;)

      А WP7 неможе да не ваља. То што је 180 степени другачији од Андроида, не значи да неће бити одлично парче система.

  4. Kak god da okreneš, sve je bolje od mojeg službenog BlackBerryja na kojem je sve živo i mrtvo blokirano zahvaljujući popularnom IT policyju kojeg svi zaposlenici obožavamo :D

    S ostalim pametnim telefončekima nemam puno iskustva, tek nešto malo sa popularnim Androidom, ali WP7 mi se vizualno najviše dopada te sam siguran da će taj sistem jednog dana biti rame uz rame sa najpopularnijima, ako ne i br.1 kad krenu masovno razvijati aplikacije…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *