Фејсбук корисничко име

Веома популарна друштвена мрежа Фејсбук са почетком у 06:01 сати овог јутра омогућила је регистрацију корисничког имена (енг. username) за кориснике који већ имају налог. За нове кориснике који тек планирају да региструју налог на фејсбуку, избор корисничког имена биће омогућен тек након суботе, 28. јуна у 06:01 сати по локалном времену.

Шта се овиме добија?

За почетак, када некоме желите да кажете за свој Фејсбук профил усмено, једино што се могло учинити је рећи под којим именом и презименом да вас тај неко потражи, јер онај кориснички број не верујем да је неко памтио. Могло се тражити и по адреси е-поште или броју мобилног телефона.

Али сада је то толико поједностављено да је довољно рећи своје корисничко име, и „тај неко“ ће пронаћи баш Вас без главоломки.

За пример ћу узети мој профил. Пошто сам „отео“ корисничко име urosevic, уместо преко досадашње кобасице www.facebook.com/profile.php?id=540317604 до мог профила се лако може доћи преко адресе www.facebook.com/urosevic .

Можда некоме зазвучи нарцисоидно да „отмем“ презиме само за себе, али јебига, ко пре девојци… (његово дете).

Моје фејсбук корисничко име
Моје фејсбук корисничко име

Како до свог корисничког имена?

Ако већ нисте узели своје корисничко име за Фејсбук а имате налог, пожурите док Вас неко није претекао ;) То можете учинити на адреси www.facebook.com/username.

Има неколико „зачкољица“ око тих Фејсбук корисничких имена.

  1. Корисничко име за фејсбук може да садржи само слова енглеског алфабета, бројеве од нула до девет, и тачку. Интернационалне карактере и друге специјалне знаке не може садржати.
  2. Кад се једном кликне на дугме за потврду избора корисничког имена, нема назад. Није га могуће променити ако је погрешно откуцан неки знак, замењена места словима и слично.

За остала ппитања на тему корисничких имена препоручујем да погледате страницу за помоћ.

Шта (мислим) да ми се не свиђа?

Колико сам приметио, није могуће користити корисничко име за пријављивање (логовање) на налог, већ се и даље мора уносити адреса е-поште.

Објављено од стране

Александар

Самостални веб програмер. Дугогодишње искуство у развоју веб софтвера коришћењем WordPress, PHP, jQuery, HTML5, CSS3 (SASS/LESS).

14 мишљења на „Фејсбук корисничко име“

  1. @Boza: Жив био! ;)

    @cicika: Мрдаш Цицика, што је изузетно похвално! Што си блог запоставила?

    @drveni advokat: Молим, и други пут (кад уведу још нешто ново) :)

    @Rada: Само напишеш адресу, Вордпрес је сам преведе у везу. Наравно, ако нећеш да повежеш неку реч/текст са веб местом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *