Fejsbuk korisničko ime

Najmnogoljudnija moderna društvena mreža Fejsbuk, od ovog jutra u 06:01 po lokalnom vremenu omogućila je registarciju jedinstvenih korisničkih imena za skraćivanje veb adresa do profila korisnika.

Veoma popularna društvena mreža Fejsbuk sa početkom u 06:01 sati ovog jutra omogućila je registraciju korisničkog imena (eng. username) za korisnike koji već imaju nalog. Za nove korisnike koji tek planiraju da registruju nalog na fejsbuku, izbor korisničkog imena biće omogućen tek nakon subote, 28. juna u 06:01 sati po lokalnom vremenu.

Šta se ovime dobija?

Za početak, kada nekome želite da kažete za svoj Fejsbuk profil usmeno, jedino što se moglo učiniti je reći pod kojim imenom i prezimenom da vas taj neko potraži, jer onaj korisnički broj ne verujem da je neko pamtio. Moglo se tražiti i po adresi e-pošte ili broju mobilnog telefona.

Ali sada je to toliko pojednostavljeno da je dovoljno reći svoje korisničko ime, i „taj neko“ će pronaći baš Vas bez glavolomki.

Za primer ću uzeti moj profil. Pošto sam „oteo“ korisničko ime urosevic, umesto preko dosadašnje kobasice www.facebook.com/profile.php?id=540317604 do mog profila se lako može doći preko adrese www.facebook.com/urosevic .

Možda nekome zazvuči narcisoidno da „otmem“ prezime samo za sebe, ali jebiga, ko pre devojci… (njegovo dete).

Moje fejsbuk korisničko ime
Moje fejsbuk korisničko ime

Kako do svog korisničkog imena?

Ako već niste uzeli svoje korisničko ime za Fejsbuk a imate nalog, požurite dok Vas neko nije pretekao ;) To možete učiniti na adresi www.facebook.com/username.

Ima nekoliko „začkoljica“ oko tih Fejsbuk korisničkih imena.

  1. Korisničko ime za fejsbuk može da sadrži samo slova engleskog alfabeta, brojeve od nula do devet, i tačku. Internacionalne karaktere i druge specijalne znake ne može sadržati.
  2. Kad se jednom klikne na dugme za potvrdu izbora korisničkog imena, nema nazad. Nije ga moguće promeniti ako je pogrešno otkucan neki znak, zamenjena mesta slovima i slično.

Za ostala ppitanja na temu korisničkih imena preporučujem da pogledate stranicu za pomoć.

Šta (mislim) da mi se ne sviđa?

Koliko sam primetio, nije moguće koristiti korisničko ime za prijavljivanje (logovanje) na nalog, već se i dalje mora unositi adresa e-pošte.

Autor: Aleksandar

Samostalni veb programer. Dugogodišnje iskustvo u razvoju veb softvera korišćenjem WordPress, PHP, jQuery, HTML5, CSS3 (SASS/LESS).

15 mišljenja na „Fejsbuk korisničko ime“

  1. Ja zaboravio na ovo , kad jutros pogledam twiter, jedan od twit poruka i ovo sa FB… Odem tama i sa par klikova do „DedaBor“
    Nek ide zivot…

  2. Taman sam mislila da se ne bavim time i onda pročitam tvoj post i onaj deo „rezervisao urosevic“ i pomislim… deder da mi neko ne drpi nick ;)

  3. Povratni ping: Fejsbuk domen :. Blog.Dimitrovski

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *