Срећо, eве ме!

Почињем овај запис у 9:49 (ове деветке се случајно поклопише), а пишем га подстакнут бројевима. Јуче поподне сам прокоментарисао „случајност“ да при једина три погледа на сат видех исте бројеве часова и минута.

Истим бројевима до седмице

Дакле, у комбинацији 11:11, 13:13 и 17:17 појављују се само три цифре — 1, 3 и 7. Збир чланова ова три времена износи 7. Још мало параноје: „статус“ сам послао у 17:18; опет 1 и 7 поред 1+8 што даје 9 (квадратни корен из 9 је 3, илити 3×3=9).

И као што мој имењак Ејсиеј рече (у коментару који се не види), могао бих да играм неку игру на срећу… Мммм да, ја и игре на срећу. Осим добитка на покер апарату кад сам први (и последњи) пут одиграо ту „коцкарску“ игру, никада нисам имао среће на лутрији (мада није ни да сам играо нешто претерано, можда све укупно тридесетак купљених/уплаћених лозова/срећки/тикета)… А онда ме данас пресече призор на екрану:

Осам седмица

Имао сам визуелни доживљај као у филму „Да Винчијев кôд“ када се околина затамни а само битни симболи са слике истакну у први план дречавом бојом — СЕДМИЦЕ!!! На екрану се у једном тренутку појавило чак осам седмица (убр, збир цифара популације на горњој слици износи 8, а толико укупно на слици има седмица).

Дакле, цифрама 1, 3 и 7 додајем још 9 (из времена почетка овог записа и осталих „случајности“) и 8 (број седмица на екрану). А нешто ћу са тим бојевима већ урадити. Није да сам сујеверан, само је мало превише случајности са тим бројевима ових дана, и дефинитивно ћу окушати своју срећу у играма на срећу.

Убр, да ли рекох да је на Контролној табли пре писања овог записа број записа био 367 а број страна 37? Нисам?

Седмице на Записима

Ево и пригодног звучно-визуелног прилога на тему.

Занимљивости: о броју седам, седам светских чуда старог света, магични број седам, плус минус два, седам дана у недељи, ја рођен 1977. године, живим у згради број 107 (у стану бр. 13 на 3. спрату)… Хм, занимљиво да сам чак несвесно изабрао 7:00 и 19:00 за објављивање филмова на блогу CinemaLog (а сада имам идеју за још један сјајан филм који ћу пустити у недељу, седмог дана седмице).

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

17 мишљења на „Срећо, eве ме!“

  1. … па седам смртних грехова, бог створи свет за седам дана, седам вратних пршљенова, седам пегица на бубамари и још пуно тога о магичном броју седам можемо сазнати са википедијине странице http://slackwiki.org/Main_Page. Сетих се још седам континената (сад већ постаје застрашујуће), …

    А тебе баш прогањају седмице ових дана. Пази само да не поломиш седми печат ;-)

  2. @Љубомир Куриј: Ма нећу ја да стекнем светску доминацију и владам светом, довољна је и седмица на лотоу (скромност ми је увек била врлина :D ).

    А, шта има на овом слек викију? Да се ниси прешао па прилепио погрешан УРИ? ;)

  3. Што се тиче уплетености Slackware-а у целу причу о броју седам ствар је једноставна и то знаш и сам. Али за оне који не знају наш дугар Пат (главни и одговорни за дотичну дистрибуцију) направио је дисконтинуитет у нумерисању новоизашлих верзија и после верзије 3.9/4.0 објавио је верзију 7.0 (пази ово) и тако окренуо нови лист (и тиме постао део космичке завере седмица). :-)

  4. Meni se pre nekih pola godine desavalo da svaki dan uzastpno, jedno 3 nedelje redom, pogledam na sat tacno u 22:22, jeste me mnogo cudilo, ali ne kao tebe da sve sabiram i racunam :) Hteo sam i u crkvu cak otici da priupitam Oca da li postoji nesto i sa te strane a da ne znam. Btw, zanimljivo i ponekad i pomalo plasi :)

  5. Ево освежавања параноје :) Узех да оппуним налог за плаћање вртића, кад на токену Поштанске штедионице стоји, ни мање ни више него 272 272! (слика је мутна јер је са телефона без блица с алошим светлом у соби)

    @Бјути: А куде теорија о седам степени повезивања људи (свако познаје познаника познаника познаника од познаника познаника твог познаника; ала објасних, свака ми част :D )? Па онда седам таласа кулминирајуће јачине који ударају о обалу, итд, итд? ;)

    @Ljubomir Kurij: Срам те било, а још ти линк не ради како треба ;)

    @Sasa Stefanovic: Ја се не плашим, мени је ак и матични број симболичан, а и датум рођења (10.10.) па сам ваљда предодређен да видим „дупло“ :)

  6. Baš sam blesava. Dok sam čitala tekst videla sam još gomilu sedmica i trojki… i sada kada sam htela da ostavim komentar o tom mom zapažanju, uvidim da sam se malo zeznula. Izgleda da je kasno, pa mi ni sabiranje ne ide baš najbolje. :D

  7. Pih kakva sam. Ne mogu sada da odustanem. Nisam ja videla ni sedmice ni trojke već osmicu.

    13:13 1+3+1+3=8, 17:17 7+1=8, 10.10.1977. 1+1+1+9+7+7=26 2+6=8, 171737=26=8, Po datumu tvog rođenja osmica je tvoj lični broj. Eto to je samo bilo moje zapažanje, pa ako iskombinuješ sve ove brojeve možda bi trebalo da uplatiš loto. :D Imaš osmicu i u broju tvoje zgrade, a i ako pogledamo u koliko je sati postavljen moj predhodni komentar dobićemo osmicu. 23:30 :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *