Месец на тастатури

Да ли ваша тастатура има неке дугмиће за које појма немате чему служе, а имате фобију од испробавања (играња с ђаволом)? Чему служи тај тастер на коме је нацртан месец?

Једноставно је и има везе са стварношћу :) Шта се дешава када на небу угледамо месец?

И ове лимене машине у беж, црној или некој другој боји, које чуче поред наших радних столова или на њима, имају душу. По некад пожелимо да их успавамо (да не „зује“ док спавамо или уштедимо који киловат струје), а једна од функција тастатуре је и лака доступност режима за „спавање“ машине. То је тастер са сличицом месеца.

Неке јефтиније тастатуре имају свега три тастера: сунце, месец и катанац. Рекох већ да месец успављује, сунце очигледно буди рачунар из сна, а катанац служи да закључа активан кориснички налог, чиме се добија дијалог за пријављивање (енг. Login/Logon).

Пошто моја тастатура нема сунце и катанац већ има само месец, ја сам тастеру „месец“ (које иначе на Logitech Internet Keyboard Navigator зове „User“) доделио функцију закључавања КДЕ-а помоћу програма keyTouch, који иначе служи за придруживање разних функција мултимедијалним тастерима.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

8 мишљења на „Месец на тастатури“

  1. Baš sam tražio po cijeloj tastaturi ali jok,nema.Našao sam petokraku(lol nisam prije niti primjetio da ju imam)Ali nisam se javio zato već da Aleksandru čestitam sutrašnji rođendan(neću reći koji).Možda ću do sutra zaboraviti.
    SRETAN TI ROĐENDAN URKE!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *