GNUzilla::анкета

На ФСН форуму је дошло дао хаварије са MySQL базом. Узрок овоме је, како сам до сада незванично сазнао, постојање ћириличних записа у бази а који су је оштетили док је администратор сређивао исту. Ево цитата овде неименованог извора (идентитет познат аутору ;)) nista strasno..Emil sredjuje bazu pa je izgleda cirilica sve sjebala u MySQL…bice sredjeno za dan-dva… Због овог дан—два и убијања досадашњих гласова (па све мора од почетка), као и чињенице да можете гласати само ако сте члан форума, поставио сам „гласачку кутију“ на моје огледало ГНУзиле. Анкета је сада на адреси urosevic.net/gnuzilla/anketa па вас молим, ако сте већ гласали на форуму, учините то поново у овој анкети, из горе наведених разлога.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

6 мишљења на „GNUzilla::анкета“

  1. Са техничке стране ми је интересантно то да је ћирилица направила проблем. Ако је све било у UTF8, а ваљда јесте било шта је могло да узрокује проблем?

  2. Па ваљда бар ми који редовно користимо рачунаре знамо да изговор „крива је машина“ значи да је крив онај који је нешто ту радио (или програмер који је правио програм којим се „сређивала“ база, или онај који је тај програм користио ;).

    Бар се мени до сада није десило да се нешто зајебе а да није моја кривица, или до лошег хардвера или програма (а за оба ова случаја ја морам да имам бекап, па је опет моја кривица ;).

  3. Па фора је што није било записано у бази у УТФ-8 него у ХТМЛ-оликим ентитетима типа Ӓ па је то ваљда направило некакав џумбус. Мада, не знам зашто. Ја држим УТФ-8 за записе и „прчкам“ по MySQL бази preko phpMyAdmin-a и све ради беспрекорно.

  4. Примећујем да сада има много више гласова, па и много више гласова по којима не треба правити ћириличко издање, док је на ФСН форуму ситуација била знатно другачија.

    Да мало сад злоупотребим „статистику“, да ли то значи да ћириличко издање желе само они који су спремни да посвете мало више времена изражавању свог мишљења? ;)

  5. Е видиш, неки је баја јутрос од 00:40 до 00:53 послао 13 пута глас за „Не треба“ са ИП адресе 81.216.231.195 а користећи клијент ELinks/0.9.2 (textmode; Linux; 138×46), а једном и Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; en) Opera 8.0 . Мени је страшно жао, али сам морао да дисквалификујем тих 13 гласова због варања. Такође, та ИП адреса је улетела у Deny листу.
    И само бих поручио свима који намеравају да „варају“ у гласању, сваки глас се прегледа и пре коначне објаве резултата, свако примећено варање ће бити дисквалификовано. Уживајте!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *