Срећна нам предстојећа… 31. децембар 2007. у 23:59
…и ова 2008. година. Да бар мало буде срећнија и берићетнија од ове 2007. свима, па и мени.
Ај па будите фини, добри, лепи и дебели, а највише весели. А ја одох да нешто грицнем, гуцнем, па да пустим неки филм на компу, да се разонодим док напољу пљушти ватромет (само да се нешто не потпали).
Етикете: 2008, нова година, new year
Записано у Живот | Нема коментара »
е-Нова година 25. децембар 2007. у 09:09
Зашто не волим веб пред Нову годину? Зато што велики број „веб газда“ (читај: вебмастера) на своје странице поставља досадни JavaScript скрипт за симулацију „падања снега“. Поменуто чудо толико уме да убије употребљивост машине ако се деси да је у Firefox-у отворено више страница са тим снегом, да постаје болно чак и чекање да се проблематична страница затвори. На страну ако те силне отворене странице можда требају да буду отворене зарад неког посла, поред неколико пословних апликација; обављање посла је немогућа мисија.
Пре више од пар година је то било занимљиво, али сада је досадно и, усуђујем се рећи, кичасто. Наравно, реална неупотребљивост остаје као стара бољка.
Једно спартанско решење, које може и да не ради увек, јесте додати у AddBlock Plus следећу линију:
http//*/snow.js
Да није све толико црно пред новака, ево једног прегледа шест новогодишњих тема за WordPress. А ако баш волите „снежну олују“ на вебу, па би хтели да је стрпате и на свој WordPress блог, Matt је покренуо снежну лавину и добио сијасет адреса за разне скрипте и имплементације снежних падавина.
Етикете: addon, blog, Веб, Филозофија, firefox, funny, hacking, javascript, snow, software, theme, winter, wordpress, world
Записано у Веб, Филозофија | 5 коментара »
Да ли је legalno.org превара? 23. децембар 2007. у 16:15
Већ сам писао о неправилностима у вези сајта организације из теме у запису „Легалне хајке и „Ј“ мајке“, и како сам тамо навео, послао сам пре три дана пријаву на legalno@legalno.org следећег садржаја:
Poštovani,
Otkrio sam sajt http://legalno.org koji krši prava na intelektualnu
svojinu i copyright, pa Vas molim da hitno reagujete i preduzmete
odgovarajuće mere u cilju gašenja pomenutog sajta i odgovarajućeg
kažnjavanja vlasnika.Naime, ovaj sajt nije namenjen za ličnu upotrebu a prekršen je
copyright za softver koji koristi.O svemu sam podrobnije pisao na mom blogu (URI u potpisu), i tamo
imate detaljno objašnjeno o čemu se radi.U nadi da ćete urgentno i odgovarajuće kazniti prekršioce, srdačno Vas
pozdravljam.
Било ми је чудно што нема одговора, па сам данас поново послао исту пријаву, и ургентно, у року од пар минута, добио одговор следеће садржине:
mnogo si ti šta pisao i pišeš. Ali kači sve to mački na rep. Vidimo mi da ti baš pišeš.Lepo vreme za izlazak u grad.Idi u Kragujevac, šetaj više, odmaraj, koji ti je moj.
Овај одговор је стигао са адресе е-поште office@legalno.org послате са ИП адресе 89.216.146.185.
Оно што ме још више чуди је оно што сам у међувремену видео на сајту legalno.org, а како је та вест, заједно са насловом, недвосмислено упућена мени, преносим је комплетну и прилажем снимак екрана (да не буде како измишљам):
Тема Slučaj Urošević објављена 23. децембра 2007. године
Primer neafirmisanog novinara koji piskara blogove tipa http://blog.urosevic.net/ u kojima se nečemu čudi, gde je sam sebi konfuzan i potpuno nejasan. To je deo otuđene birokratije koji i sam koristi nelegalan softver. Po profesiji je nelegalni drug ovih u vladi, dakle pirat. Ne možemo da verujemo da u srcu Šumadije postoji ovakvo piskaralo. Čovek se bezveze trudi da radi novinarski posao, a ne ume. Bolje da kupi stado ovaca i da ih čuva. Za početak instrukcije može naći na www.cobanovanje.com .
Takođe neka grupa luzera pokušava da hakuje legalno.org. Sedište tih paćenika je http://www.sietf.org.
E dragi prijatelji da vidite koji je to tek sajt ložača. Sam Pera Ložač bi ostao bez posla. Sve neki hakeri, a u stvarnosti polupismeni spameri š klase.Pozdrav!
На ово могу да прокоментаришем само следећим: Господо, ја користим легалан софтвер, заправо слободан софтвер, што се за Вас не може рећи.
Сличне коментаре о мени изнео је и неко са корисничким именом Savjetnik на форуму „Света компјутера“. Поменути корисник је регистровао налог данас око поднева са ИП адресе 89.216.146.185.
Са исте ИП адресе непознати починилац под надимком „Pera Kojot Supergenije“ навео је адресу е-поште office@legalno.org као своју и послао коментар на мој запис са почетка приче следећег садржаја:
Ovaj Urošević je profesionalni diletant i novinarsko piskaralo u pokušaju. Žešća pajevina i neuravnoteženi publicista. Liči mi na pokislog dabra
У вести са компромитујућег сајта помиње се извесна група хакера који су покушали да хакују компромитујући сајт. Отишао сам на адресу www.sietf.org и видео да се ради о презентацији одсека за Софтверско инжењерство на ЕТФ-у (Београд). Брзим прегледом њиховог форума уочио сам тему „Samo vas posmatram“ коју је јуче у 20:24 започео корисник Insajder1, регистрован дан радније.
www.legalno.org
takva mi služba…
На питање студената шта му то значи, написао је
da vas malo haknem
а даље наставио да вређа студенте и прети.
Цела прича неби била превише занимљива да особа која стоји иза циркуса званог „организација Legalno.Org“ није послала захтев институцијама у Србији за спонзорство те организације са циљем искорењивања пиратерије из Србије. Тек тада сам схватио до краја Walker-ов коментар.
Закључак?
Констатација у прошлом запису да је реч о „покондираној тикви“ чији је пиратски сајт недавно угашен, могу слободно предпоставити да је по среди нова превара са циљем да се покупи новац од институција које подржавају легализацију, тако што би ине спонзорисале организацију „Legalno.Org“ у походу кажњавања нелегалиста.
Да је по среди озбиљна прича са правом намером легализације, представник(ци) проблематичне организације не би на реаговања домаће Интернет популације узвраћали претњама хаковањем, псовкама, личним омаловажавањем и лошим речником примереним клошарима из Америке.
П.С. Уколио господа која стоје иза целе приче (или господин?) ово читају, нека веома брзо очекују кривичну пријаву због покушаја хаковања форума „Света компјутера“ у времену док ово пишем, јер се те радње уредно логују, а познато је да је СББ провајдер који веома лако уз судски налог даје информације о својим корисницима, како онима који користе жичани, тако и онима који су на бежичном СББ Интернету.
Господо(ине), нека Вам је са срећом.
Етикете: abuse, blog, blogging, forum, prevara, software, spam, svet kompjutera
Записано у Веб, Презентација, Скандал | 15 коментара »