е-Нова година

Зашто не волим веб пред Нову годину? Зато што велики број „веб газда“ (читај: вебмастера) на своје странице поставља досадни JavaScript скрипт за симулацију „падања снега“. Поменуто чудо толико уме да убије употребљивост машине ако се деси да је у Firefox-у отворено више страница са тим снегом, да постаје болно чак и чекање да се проблематична страница затвори. На страну ако те силне отворене странице можда треба да буду отворене зарад неког посла, поред неколико пословних апликација; обављање посла је немогућа мисија.

Пре више од пар година је то било занимљиво, али сада је досадно и, усуђујем се рећи, кичасто. Наравно, реална неупотребљивост остаје као стара бољка.

Једно спартанско решење, које може и да не ради увек, јесте додати у AddBlock Plus следеће:

http://*/snow.js
http://*/snowstorm.js

Да није све толико црно пред новака, ево једног прегледа шест новогодишњих тема за WordPress. А ако баш волите „снежну олују“ на вебу, па би хтели да је стрпате и на свој WordPress блог, Matt је покренуо снежну лавину и добио сијасет адреса за разне скрипте и имплементације снежних падавина.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

5 мишљења на „е-Нова година“

  1. Hah, sinoć sam razmišljao da menjam template, u nešto tamnije i šire, poput zimske noći u ravnici. na kraju sam samo raširio ovaj postojeći, smanjio font, onaj veći me nervirao gadno, i stavio ilustrovano zaglavlje… a to poslednje samo privremeno.

    Zašto to kažem? Pa dok sam radio to jutros oko 7, setio sam se koliko puta su mi tražili „da pada sneg u zimu a lišće u jesen“ i sav se naježio…

  2. Ма јесте најбоље направити gif, али ту није крај мукама, јер укуси су различити. Поред проклетиње од „јавиног снега“, једино се више јежим на „прилепљене сличице“. Ако вас не мрзи, погледајте http://www.kragujevac.org.yu и врх стране где је лого. Све ће Вам бити јасно.

  3. Баш је врхунски одрађен лого, професионално. Што си таки :) И оно горње лево ћоше је к’о саливено. Тема на том сајту није пипнута већ 3-4 године. Од кад га је Горан направио, само је допуњаван информацијама, није се побољшавао.

    Него, је л’ они Снешкови Белићи представљају наше политичаре из града, или су тек онако залепљени? :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *