Avast не воли Google?

Већ дуго, дуго времена на послу где користим Windows XP (Pro SP2) имам проблем да из Firefox-а приступим блоговима на Blogger и WordPress, странама које имају AdSense, мојим GMail налозима са AJAX-ом, и сличним савременим странама. О спором прегледању Google Images, last.fm, Flickr и маси других сервиса да и не говорим.

Хтедох малопре да видим како изгледају „Записи“ у Internet Explorer 7, кад ме дочека порука да ИЕ не може да прикаже AdSense банер. Гремлини… АРГХ!

Севне ми кроз главу Avast, бесплатни антивирусни програм који поред резидентног надгледања процеса има сијасет разних заштита (за брзе поруке, електронску пошту, p2p, Outlook/Exchange, и др.), а између осталог и надгледање и филтрирање веб садржаја.

Искључим дотични Web Shield и одушевим се призором. Позадински прозор Firefox-а у коме се пар десетина секунди бесциљно учитавала страница „Записа“ учитала се за трептај ока оног момента кад је јебени Web Shield сервис заустављен.

Дакле, још један грамлин је успешно неутралисан. Идемо даље…

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

3 мишљења на „Avast не воли Google?“

  1. Знам да звучи невероватно, али једноставно, чак ни када уклоним свако корисничко подешавање за Firefox и добијем постинсталациону процедуру увоза омиљених локација по покретању програма, и у тако голој лисици опет не ради Блогер, рецимо, а најнормалније га и без рестрикција посећујем са спуштеном веб заштитом из Аваста, онда могу закључити само то: проблем је у тој веб заштити.

    Искрено, нисам детаљно читао она ЧПП са Аваст странице, али сам летимичним погледом уочио да тој веб заштити треба прилагодити заштитни зид, т.ј. одобрити јој приступ мрежи. Али, да јој није одобррен приступ мрежи не бих могао да отворим нити једну страну, а ради се о селективном садржају из горње листе.

    А можда су и гремлини :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *