Wallch 2.1 на Ubuntu 11.10

Кад Wallch неће да ради

За нарушавање монотоније на радној површини користим програм Wallch (описао сам га у априлском „Свету компјутера“), који у насумичним интервалима мења тапет (енгл. wallpaper) радне површине. Јутрос сам искусио веома чудан проблем — Wallch је одједном престао да ради, т.ј. више није могао да промени тапет. Промена на време наводно ради, ако је укључено чак избаци и обавештење да је тапет промењен, али он заправо остаје исти онај стари. Покренут из терминала при промени тапета Wallch даје следећу грешку:

sh: Syntax error: Unterminated quoted string
Error while changing desktop image. Please check the ~/.gconf* paths for permission issues.

Дуго сам мозгао шта је у питању. Као узрок сам одбацио данашњи датум, петак 13. и посумњао у неки од пакет који је дошао са јутрошњим ажурирањем Убунтуа. Склањао сам ~/.config и директоријуме у којима се нешто мења приликом промене тапета, али је све то било безуспешно… док ми пред очима није севнула фраза „Unterminated quoted string“ (на српском: отворени наводник није затворен).

И сетим се – јуче сам променио назив директоријума са сликама тако да назив садржи један апостроф (поменути „quoted string“), и уместо старог додао њега у Wallch. Након уклањања апострофа и промене директоријума у програму, он је поново почео да ради, очекивано мењајући тапете.

Wallch 2.1 на Ubuntu 11.10
Wallch 2.1 на Ubuntu 11.10

Urke’s selection

За љубитеље згодних девојака приредио сам пакет 185 тапета/позадина у резолуцији 1280×800 које иначе користим за улепшавање моје радне површине на лаптопу, и спаковао га у свој Dropbox. Можете да га преузмете одавде: urkes_selection.zip.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

4 мишљења на „Кад Wallch неће да ради“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *