Менаџери Гугл плус страница

Гугл је недуго након рађања друштвене мреже Гугл плус омогућио креирање страница које ће представљати фирме, имајући у виду да Гугл плус профил по правилу може да има само физичо лице.

Међутим, све до недавно управљање Гугл плус страницом могао је да обавља само власник који је страницу направио. Кажем до недавно, зато што у некој новијој надоградњи могућности ове друштвене мреже омогућено је додавање менаџера и пренос власништва над страницом.

Класе власник (који може бити само један) и менаџер (којих може бити највише 50) разликују се према овлашћењима. Менаџери могу да додају нове и уклањају постојеће менаџере, могу да виде списак менаџера са именима и адресама е-поште позваних менаџера, могу да гледају и подешавају изглед странице, као и да управљају њоме (да постављају садржај, мењају кругове и профила странице и њен назив, и друго).
Осим наведених активности, власник још има овлашћења обрише страницу и пренесе власништво на другу особу.

Важно је напоменути да имена власника и менаџери који објављују садржај на Г+ страници нису видљиви другим људима у круговима, т.ј. садржај се објављује у име странице.

Како се додају менаџери?

Менаџери се додају, т.ј. позивају да прихвате ново „радно место“ слањем позивнице на адресу е-поште. Дакле:

Пријавите се на свој Гугл плус профил и пређите на коришћење Г+ у име странице (из контекстног менија аватара у горњем десном углу Гугл плус странице).

Прелазак на коришћење Гугл плус странице
Прелазак на коришћење Гугл плус странице

Кликните на мени са сличицом зупчаника у горњем десном углу и изаберите ставку „Подешавања“.

Прелазак на подешавања странице
Прелазак на подешавања странице

Кликните на језичак „Менаџери“ на врху странице за подешавања, а затим унесите адресу е-поште особе коју желите да позовете да буде менаџер и кликните на дугме „Позови“. Људи који буду позвани да постану менаџери могу да се региструју на Гугл ако већ нису регистровани, и то чак користећи адресу е-поште која се разликује од оне на коју је позивница послата.

Слање позивнице за менаџера
Слање позивнице за менаџера

Потврдите да желите да позовете ту особу.

Потврда слања позивнице одређеној особи
Потврда слања позивнице одређеној особи

Кад особа којој је упућена позивница прихвати позив, власник странице ће о томе бити обавештен е-поштом.

Списак активних и менаџера којима је послат позив
Списак активних и менаџера којима је послат позив

У одељку „Менаџери“ у подешавањима странице приказује се списак имена свих активних менаџера, као и адресе е-поште људи којима је упућен позив за менаџера. Када позвани прихвати позив, његова адреса е-поште биће замењена његовим именом.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *