Укључивање Фејсбук временске линије

Како да укључим Фејсбук временску линију?

Знате за Фејсбук временску линију (енг. Facebook Timeline), где је комплетна активност фејсбукаша уместо у облику класичног профила представљена у облику временске линије са огромном „билборд“ сликом на врху и садржајем спакованим у две колоне? Ако сте у тренутку кад вам је понуђено да активирате временску линију кликнули на дугме за одбијање (чини ми се да сам ја то урадио пре неких месец и јаче па зато немам нигде опцију активирања тог режима приказа), више нигде нећете пронаћи дугме за њено активирање.

Заправо, скоро нигде. Потребно је посетити страницу која представља временску линију и кликнути на зелено дугме „Get Timeline“.

Укључивање Фејсбук временске линије
Укључивање Фејсбук временске линије

Кад се временска линија активира, фејсбукаш има прилику да прилагоди изглед, дода „билборд“ слику (у Фејсбук жаргону „насловна слика“) и погледа како то све изгледа пре него што своју временску линију учини видљивом и другим фејсбукашима.

Тек укључена Фејсбук временска линија
Тек укључена Фејсбук временска линија

Када се опције подесе, дода насловна слика и кликне на дугме „Publish Now“, ова новотарија постаје видљива како за фејсбукаша лично, тако и за све његове пријатеље (и не-пријатеље).

Фејсбук временска линија
Фејсбук временска линија
Важна напомена! Овај чланак је написан пре више од 3 године и садржи упутства која сада можда не функционишу.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

6 мишљења на „Како да укључим Фејсбук временску линију?“

    1. Знаш како, већ рекоше да ће за пар недеља све кориснике пребацити на временску линију и да ће свако имати форе седам дана да сакрије оно што не жели да други виде. Значи, као и до сада, кад промене буду примењене, неће бити могућност за повратак назад.

  1. Mene zanima kako da aktiviram timeline.
    Napravila sam novi profil, jer cu stari uskoro da izbrisem, i nazalost na novom profilu kada odem na njihovu stranicu, nigde nemam to zeleno dugme Get Timeline. Isti problem ima i moja majka. Raduje me sto ce biti automatski prebaceno, ako je to istina, ali postoji problem da sam nestrpljiva i da zelim da ga aktiviram sada odma :D
    A kako kada nemam dugme za aktiviranje? :(

  2. Nazalost ova vremenska linija je morala da se aktivira i sada nema nazad, a uopste se ne snalazim na njoj. Sto je jos gore, i fan page-ovi su sada od 1.aprila automatski dobili ovaj timeline izgled. Kad bi nekako moglo da se vrati na stari izgled… :(

Затворено за коментаре.