Како вратити стари Фејсбук?

Ултра-гига-мега-екстра-нај популарнија друштвена мрежа у србаља Фејсбук, пре неколико дана пустила је у рад нову верзију насловне странице на којој се налазе активности наших „пријатеља“, новитети у групама којих смо чланови, најава рођендана, захтева за ново пријатељство, придруживање некој групи или за неку нову ултра-мега-гига-фенси-кул апликацију.

Добром делу домаћих а и страних корисника овај нови распоред/изглед је неприхватљив, те желе решење проблема = „стари Фејс“.

Званично

Како званичници из Фејсбука кажу, старог Фејса неће бити.

Фејсбук: Како да вратим стару насловну страницу
Фејсбук: Како да вратим стару насловну страницу

Незванично

Добио сам од Раде обавештење да постоји група у којој је објашњен поступак враћања старог Фејса „GOOD NEWS! HOW TO GET THE OLD FACEBOOK BACK! : ) (New way)“.

Преносим поступак са те групе, који се састоји у следећем:

 1. Додајте апликацију Developers (http://www.facebook.com/apps/application.php?id=2345053339) у свој профил и дозволите јој приступ свим вашим подацима.
 2. Кликните на везу http://apps.facebook.com/?fbnew_opt_out=1

Ако ово ради, онда супер; имате стари Фејс. Ако ово не ради, пошто одрадите претходна два корака, учините и ово:

 1. Инсталирајте Фајерфокс (ако већ нисте).
 2. У Фајерфокс инсталирајте додатак User Agent Switcher.

  Firefox → Add-Ons → User Agent Switcher → Add to Firefox
  Firefox → Add-Ons → User Agent Switcher → Add to Firefox
 3. Рестартујте Фајерфокс како би новоинсталирани додатак био активиран.
 4. Идите на http://testingreflections.com/node/view/5125 и сачувајте датотеку AgentStrings20070304.xml на свој рачунар.
 5. У додатак User Agent Switcher увезите ову датотеку (Tools → User Agent Switcher → Options → Options → User Agents → Import…), или једноставно додајте само потребну идентификацију за MSIE 5.5 (уместо Import… кликните на дугме Add… на истом дијалогу), уписивањем вредности као на слици:

  Firefox → User Agent Switcher → Add New User Agent
  Firefox → User Agent Switcher → Add New User Agent
 6. Рестартујте Фајерфокс (не знам зашто, али кажу да тако треба :) ).
 7. У Фајерфоксу изаберите Tools → User Agent Switcher → MSIE 5.5 (2000) а потом се пријавите на свој Фејсбук налог.
 8. Посетите страницу http://apps.facebook.com/?fbnew_opt_out=1 и требало би да добијете стари Фејс.

То би било то. Зашто написах „требало би“? Зато што сам за овај запис испробао поменуту технику и то код мене „не’ да ради“ (можда је проблем у томе што нисам инсталирао апликацију Developer из првог корака?).

Ако код Вас функционише са испуњеним првим кораком, јавите у коментару.

У поверењу

Колико Теби читаоче заиста треба „стари Фејс“?

Ако си тамо да би смувао будућу девојку/момка, шпијунирао девојку за коју сумњаш да те вара, ако си педофил који лови девојчице и дечаке, или само не знаш где друго да утрошиш слободно време, онда само напред, узми стари Фејс.

Ако си од оних који га користе пажљиво, са циљем и мером, а ипак хоћеш стари Фејс, размисли о безбедности твојих личних података, јер људски фактор је главни кривац за оно што може да се деси .

Савет

Навикните се на ново и схватићете зашто је ово ново (http://www.facebook.com/help.php?page=836) ипак боље од старог.

Ако желите да овај чланак поделите са другима, раширите везу http://bit.ly/fbold ;)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

5 мишљења на „Како вратити стари Фејсбук?“

 1. Ako je u pitanju bolja bezbednost novog FB, slažem se potpuno.U ovom postu preporuke za stari FB, pošla sam od sebe (najčešće od sebe – što nije uvek za preporuku niti je sada pravdanje, jer sam od onih koji NE prihvataju nove aplikacije) a deca su ipak samo deca, pa olako prihvataju pozive za nove aplikacije i kontakte.

  Meni je stari FB bio praktičniji.Sada imam na FB u rubrici „Vredno čitanja“ svakakve gluposti, koje nisam sama izabrala, i pitam se ko je to za mene izabrao?

  Kada je u pitanju bezbednost dece na netu, tu sam u prvim redovima, učeći ih i savetujući koje podatke davati na net, a koje ne.
  Osnovni problem je, ipak, što većina, pa i deca koriste IE, koji je najNEbezbedniji.
  A problem je što je najviše korisnika na Windowsu, generalno (ja sam sebi izabrala MacOS). Zašto je većina na WinOS – poznato je profesionalcima. Zbog toga i imam taj Kamp, da učim decu, između ostalog, koje operativne sisteme je bolje koristiti, ali, džaba, država nam je na WinOS, pa ne uspevam 100% da ih prevedem u bezbednije sisteme, Linux ili MacOS (koji nije skup ako je na Intelu).

  Verujem u FB i da je doneo dobru odluku promenom i da ćemo se privići.

 2. Sve jedno mi je kako izgleda…
  Spadam u grupu onih koji ga koriste pazljivo i umereno… Vise preferiram Twiter na koji sam se bas navuko…

 3. …ma i ja sam za to da je novo bolje…al ovaj put nisam bas siguran…malo ni se cini vise nepreglednim…homepage,to mi je haos,kvizovi ludila,nemam pojma sta mi ko vise pise,a i rodjendane opet zaboravljam(nema ni njih vise na starom mestu)…a sad dok se naviknme i svidi mi se verovatno ce opet novi look izbaciti…tako da glasam za stari izgled

 4. Фејсбук момци и девојке из управе видели су вртоглаву популаризацију Твитера, па су се сконцентрисали на такаву организацију насловне странице — микро-блог начин размишљања. Ко не користи Твитер, њему нови изглед Фејсбука представља конфузију, ови остали су га прихватили са одушевљењем :)

 5. Juče sam dobila mail, jedan-od-onih-šalji-dalje (a što nikada ne radim), a glasi ovako:

  Subject: Šta je Facebook
  Projekat CIA-e da bi sami počeli da skupljamo podatke o sebi i pravimo svoje dosijee. Na taj način im omogućavamo pristup do svojih slika, znaju s kim se družimo, gde smo bili na letovanju, šta trenutno radimo, kojoj smo političkoj opciji naklonjeni -i sve to bez angažovanja i jednog jedinog agenta – brilijantno.
  Kraj citata pisma.

  Lično nemam pojma što/šta bi to trebalo službi CIA, možda neko zna… Znam samo da mi se taj FB i sviđa i ne sviđa, klatim se na ogradi, naginjući se trenutno na off stranu.

  Isto juče, naletala sam na naslov u jednom blogu: Pre nego što što Facebook nestane…

  Isto juče, naleteh na sajt mreže, potpuno istog interface-a, http://mreza.enekretnine.com/

  Vidim, zajednice tipa FB se razmnožavaju… i to me raduje.
  Svako može napraviti zajednicu preko: http://www.ning.com/main/signup

  Nailazi vreme kada ćemo moći birati u koju ćemo se učlaniti.

  A to da li neko prati ili ne prati, sa agentom ili bez, mislim da onaj kome treba nešto, može sa neta zaista dobiti mnogo detalja… zavisi od člana koliko široko maše članskom kartom.

Затворено за коментаре.