Убунту календар за 2012. годину

Пратећи неки цвркут на Твитеру дошао сам до „Разлога да волите Убунту (постер)“, а онда даље до Интернет медија за пропагирање ГНУ/Линукс дистрибуције Убунту spreadubuntu.org. И тако ми у видно поље западне занимљив стони календар за 2011. годину у облику додекаедра (правилни полиедар сачињен од дванест међусобно једнаких површи које имају облик једнакостраничних петоуглова) и дођем на идеју да га локализујем и ажурирам верзијом за 2012. годину.

Потерам Инкскејп, наштелујем слојеве, подесим додатак за прављење табеле календара (који је сада саставни део програма), и тако настану два нова шаблона за склопиви стони Убунту календар за преступну 2012. годину, један на српском а други на енглеском језику.

Оба, као и оригинал, објављена су под лиценцом CreativeCommons BY-SA 3.0 и можете их слободно преузети, и то потпуно бесплатно! Све што треба да урадите је да календар одштампате и саставите га лепљењем. А резултате можете да поделите са осталима ;)

Убунту календар за преступну 2012. годину на српском језику
Убунту календар за преступну 2012. годину на српском језику

Убр, брже боље сам направио и пакетиће за магазин „Свет компјутера“ и Дебиан ГНУ/Линукс, који садрже изворну SVG датотеку, ПДФ за штампање и PNG слику резолуције 300 тпи, па ако вам се свиди знате шта вам је чинити ;)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

3 мишљења на „Убунту календар за 2012. годину“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *