Марк Цукерберг (аутор фотографије Robert Scoble)

Фејсбук се НЕ гаси 15. марта

У току викенда за нама, вебом је протутњала узнемирујућа информација да се Фејсбук гаси 15. марта.

Цела ујдурма потекла је од портала Weekly World News, чију су измишљену вест без претходне провере пренели бројни веб медији и портали. А тамо пише како је оснивач Фејсбука, Марк Цукерберг, изјавио на конференцији за новинаре одржаној ван канцеларије Фејсбука у Пало Алтоу: „Фејсбук се отео контроли, а управљање овом компанијом ми је уништило живот. Морам да прекинем ово лудило. Желим свој живот назад!“.

Марк Цукерберг (аутор фотографије Robert Scoble)
Марк Цукерберг (аутор фотографије Robert Scoble)

А онда је искочила и болна информација о гашењу ове ултра-мега-гига популарне друштвене мреже, и то ни мање ни више него 15. марта. Корисници су позвани да преузму своје фотке и видео клипове на своје машине пре 15. марта јер их после тога више неће видети. И тако даље, и тако редом.

Било би веома интересантно убити пројекат пар месеци након што је у њега уложено нових 500 милиона зелембаћа а он вредео тричавих педесетак милијарди долара (оних американских ;) ). Гикови су одмах после наслова на порталима у окружењу посумњали у нову Њуз.нет патку, али на Њузу ни трага ни гласа о овоме. Због тога је велика већина не-гик корисника Фејсбука (не само у Србији већ и широм планете, пошто је ова „патка“ интернационалних размера), доживела ову тужну вест као крај света, и то пре 2012!

Но, јуче је и званично на порталу Mashable осванула права информација о овој причи — „Facebook Says It’s NOT Shutting Down March 15“.

Дакле, победили смо још један најављени „смак света“. 2012, ти си следећа! ;)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

11 мишљења на „Фејсбук се НЕ гаси 15. марта“

    1. Danas svaka budala moze izmisliti neku vest … i postaviti na fejsbuk i u 90% slucajeva to zavrsi u vestima … mislim da ce uskoro i CIA i FBI i svi sumnjivce pratiti na fejsu a ne ulicama … mislim stvarno. A ne znam ko je veci naivac ljudi koji veruju u ovo ili novinari koji su zeljni neke vesti i toga da uzdrmaju svet pa i bez provere postavljaju vesti …

      1. Није лоше с времена на време пустити по коју буву, чисто да се уверимо у каквом окружењу живимо. Да не заборавимо. Док се једни тресу у магновењу, други се спрдају на њихов и равнотежа у универзуму је успостављена.

  1. Uh :) Pa ovo je sad vec mator marketinshki model, i mogu da pretpostavim da se sve to radi ciljano… A i ako nije ciljano, oni koji puste fake vesti cine neverovatnu uslugu onome o kome je vest :))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *