РТС за корак даље

Да вас (не)обрадујем, моја намера из записа „И богати краду“, након консултација са мозгом, одбачена је као „осуђена на пропаст“. Игор је био најближи реалности — „мали ја“ немам довољно новца да у грађанској парници по корумпираним „палатама правде“ Србије на копље тражим правду против саме државе (РТС, то је држава). Јеби га. А уједно и „на жалост“ :(

У глави ми она басна о оцу и браћи и причи о снопу прућа. Један, к’о ни један. Али скупа! Хајде да се повежемо, да свако ко је покраден то јавно и каже, да сваки пут направимо велику буку. Ваљда ће једном да престану да краду (Кихоте, јебо те ко те измислио).

РТС закорачио…

Поподне ми је Љубиша јавио да је обавио разговор са човеком из РТС-а који је ургирао код оних што постављају садржај на сајту, а све у циљу да исправе оно што су засрали.

Заиста неверовано, али након више од 10 дана од „посеравања“ на „малог бедног корисника“, у чланку „Истрага о изради пасоша“ „грешка“ је исправљена… до мојега (види слику).

РТС: Истрага о изради пасоша, нова фотографија
РТС: Истрага о изради пасоша, нова фотографија

Није ми јасно зашто тај велики РТС, кућа од угледа, избегава да потписује ауторе мултимедијалног материјала које покраде (ваљда воле да сами буду „алфа и омега“ своје продукције?)… После скретања пажње од стране колеге, заменили су моју фотографију новом (од кога ли су ову нову украли, да ми је знати?!).

Али то није све!

Браво за уредника РТС сајта, заменио је (или је „заменила“?) једну фотографију, а шта је са другом? Још су крали, али „комарца за магарца“ сачувах баш због оваквог безобразлука. И даље користе још једну моју фотографију, такође украдену из истог чланка из кога су украли и ону са отвореним пасошем. Линк до странице на којој се та друга фотографија види је променљив, али је слика важнија од хиљаду речи.

РТС: Моја фотографија пасоша у списку чланака хронике
РТС: Моја фотографија пасоша у списку чланака хронике

Питање за РТС упосленике

Прима ли ваш директор електронску пошту, чита ли је он лично и одговара ли он персонално на њу? Пошто имам намеру да се мало дописујем са њим. Да му напишем једно писамце (и објавим га на Записима, злу не требало).

Јесмо мали, ал’ смо зајебани (на Интернету)!

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

9 мишљења на „РТС за корак даље“

  1. Šalji mu mail, a onda redovno telefonom da se čuješ sa ( bar ) sekretaricom, mada moguće i s njim da se čuješ, da proveravaš da li je pročitao ( nije dovoljan Return receipt)…i tako sve dok ti ne odgovori. Ja prognoziram da hoće . Upornost se isplatila i doteraćeš ti to do kraja kako treba . Ako ti ne se ne odazove na dvoboj, svi ćemo mu slati link ka tvojoj stranici, dok ne poludi :):):)

  2. Mislim da si predjasnjim postom jasno dao do znanja svim korisnicima interneta u Srbiji sta ih ocekuje, a da ovim jos jednom potvrdjujes da u Srbiji postoji sistem bez sistema u kojem caruje nedrugarstvo…

    Realnost ili sta li vec, samo znam da sam jako ljut zbog svega ovoga i da me vise nista ne moze iznenaditi…

  3. Ovakvo ponašanje u slučaju sporne slike je bilo predvidljivo. To je inače politika pojedinaca, koji se kriju iza velikog sistema kao što je RTS. Nerealno je da svi zaposleni u RTS-u se slažu sa takvim preuzimanjem slika, ali će svakako podržati kolegu koji je to uradio. To ide po inerciji, pošto se očekuje da taj kolega njih podrži, kada oni nešto zabrljaju.
    Realno se meni ne dopada ni jedan sajt od neke mediske kuće (firme), sasvim je sigurno da kada bi izdvojili malo više novce za stručne saradnike u polju razvoja web sajtova, da bi bili i rezultati mnogo kvalitetniji u pogledu poslovanja tih sajtova. Ovako svi imaju sajtove, samo zato jer ih i druge mediske kuće imaju. Nekog višeg cilja (na primer želje za boljim poslovanjem) jednostavno nema.
    I baš me zanima šta će veliki poglavica da napiše u e-mailu kada bude odgovarao.

  4. @Walker: Шта ти је Србија, направи од човека терминатора без наде у боље јуче ;)

    @Rada: Хоћу, писаћу, то свакако. Али, тренутно сам преокупиран писањем пријаве за вишемесечно узнемиравање против познатог лица. На жалост, ово ми је много битније од натезања са државним сервисима :(

    @Гидра: У праву си. Исто као и они који пишу програме што треба да буду свесни да ће их прво пиратизовати. Али то не значи да је то у реду. Такође, они који инсистирају на поштовању закона о заштити ауторских права, требало би да се први истих придржавају.

    @Deda: Зар нас већ скоро двадесет година у Србији НИШТА не може изненадити? Кажу како су паметни отишли преко… по томе остаје да су остали глупи? Или постоји нека друга/трећа категорија?

    @novii: Ја донекле разумем мале фирме које једноставно желе присуство на Интернету, али по што нижој цени (идеално ако може бесплатно, пример фирме у којој сам запослен). Али је већ ситуација са великим компанијама, а посебно на државном нивоу, једноставно недопустива за такво понашање. Ако велике медијске куће не могу да направе сопствени прес материјал, ко може?
    За преписку, и теби иде исто као и Ради. Нећу одустати, али прво морам да се отарасим психопате који ми узнемирава породицу месецима и прва пријава полицији није уродила плодом (опет та држава :( ).
    @BRANKKO: Полако, украшће и од тебе… 2012… ако претекнемо ;)

    Додатак: Рекох већ да нисам ни први ни последњи покрадени. Напокон сам сконтао како да узмем перманентну везу до чланка мог суграђанина Johnny_kg који је имао исти овакав пех, а што је описао у чланку „РТС – лопови“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *