Валидан XHTML кôд за SlideShare

SlideShare је сервис за објављивање презнтација. На њему се могу објавити OpenOffice.org Impress, PDF, Microsoft PowerPoint и други формати презентација, након чега исте постају јавно доступне за прегледање са веба.

Наравно, попут већине другог мултимедијалног садржаја на вебу, и ове презентаицје се могу уграђивати у блогове, па за Вордпрес постоји истоимени додатак SlideShare аутора Јоста де Валка, који кôд уметнут у чланак или страну преводи у одговарајући кôд за уметнуте елементе.

Употреба додатка

Након инсталације и активирања једино што треба урадити је подешавање подразумеване ширине слајдшоу елемента у страни.

За уметање слајдшоуа у чланак или страну довољно је кликнути на везу WordPress испод елемента презентације, те ископирати кôд из поља у чланак.

Корак 1: кликните на везу WordPress испод елемента рпезентације
Корак 1: кликните на везу WordPress испод елемента рпезентације
Корак 2: ископирајте кôд из селектованог поља у садржај чланка
Корак 2: ископирајте кôд из селектованог поља у садржај чланка

Проблем и решење

Проблем са оригиналном верзијом овог додатка је у томе што даје невалидан XHTML кôд. Обзиром мом настојању да Записи прођу валидацију XHTML 1.1 кôда, морао сам да изменим и овај додатак. Наравно, решење сам поставио на форуму.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

5 мишљења на „Валидан XHTML кôд за SlideShare“

  1. @PDarko: У суштини, ствар избора аутора кôда и корисника, која опет произилази од потреба. За неке баналне ствари (нпр. placeholder страну) и нема потребе за XHTML-ом.

    Чини ми се да је XHTML кôд уреднији, прегледнији и оптималнији од обичног HTML-а, и додатно је спреман за тзв. Web 2.0.

    Ево шта на ову тему имају да кажу Robert Nyman и Jens Meiert.

  2. U svojoj posti nasla sam ovo obavestenje od uprave Slide Share i ne znam sta znaci ni kome da se obratim ? Trazeci odgovor po Web-u sam dosla do vasih zapisa .Vrlo su interesantni , ali ja nisam toliko upucena u tehnologiju pa mnogo sto sta ne razumem . Puno Vas pozdravljam i zahvaljujem na odazivu.

Затворено за коментаре.