Тренутак истине о фејсбуку

Док сам синоћ луфтирао бесну главу по Великом парку, нисам могао а да не приметим две главне теме о којима људи у пролазу помињу или о којима дискутују. Нисам прислушкивао, али у пролазу једноставно не може а да се не чује стремљење ка истом циљу из различитих углова.

Ми у нашем свету

Млађе генерације су окупиране појмом „Facebook“. Од међусобних питања које једно другима упућују „је л’ имаш фејсбук“, „је л’ си видела на фејсбуку“ и „видела сам га на фејсбуку“, па до „слика да стави на фејсбук“. Дакле, млади воле да се друже и електронски и биолошки… добро, ајде, уживо. :)

На жалост, добар део те млађе популације у фејсбуку види место за „мување“, па нису честе слике профила са провокативним и/или туђим деловима тела, експлицитним речником у статусу, или још експлицитнијим порукама на зидовима група, пријатеља и мултимедијалног садржаја.

Баш пре неки дан ми „пријатељство“ тражи женска особа која у слици профила има заобљену женску задњицу. На моје питање „ко је“, добио сам контра питање: „хоћеш да ме упознаш срце“. WTF?! Где се деде оно дугме „Ignore“… аха, ево га — клик. Не волим толико агресиван маркетинг :) Дакле, ево нове дијагнозе: фејсбук примитивизам.

Они у свом свету

Е сада долазимо до старијих генерација. Знате о чему они дискутују и евоцирају своје „догађаје“? ‘Ел гледао неко ономад домаћи риалити шоу „Тренутак истине“ (или што неко негде рече „распродаја приватности“)? Ко није, нека прочита овај запис са Триста чуда.

Неки су само препричавали, а дојица декица, са рукама прекрштеним на лежима који су ми од пумпе код парка па до музеја непрестано утрчавали у кадар кад сам фоткао пут ка музеју, ћаскали су о својим „излетима“ попут оних од оног КРЕТЕНА из емисије (јебале те паре, које не добијеш, кад јавно сјебеш своју породицу и родбину). Каже један декица „комшије су хтеле да ми наместе, ал’ сам се увек извлачио и ова моја никад није посумаљала“.

Аца се већ „освртао“ на ову тему, а ја се питам, колика будала (егзибиционистса, психопата, болесник?) треба да будеш да би сав свој прљав веш изнео „на телевизор“ у ударном термину?

Успут, БУДАЛА која је пала на питање типа „да ли се некоме некада жалио како није могао да задовољи љубавницу“ поред тога што је БУДАЛА (ајде, будала има свуда, може човек и да му прогледа кроз прсте), довољно је сујетан („ја мушкарчина, бре!“) да падне на таквом питању — слагао је да се никад никоме није жалио због тога :)

Моралисање?

Није ми намера да критикујем без разлога. На крају крајева, секс је нешто што, између осталог (поред новца), покреће свет (је л’ тако Никола? ;) ). Само сматам да за неке ствари треба имати осећај и упутити упозорење. Знам, знам, ако ти се не свиђа немој да слушаш/гледаш/читаш/додај-по-жељи, па тако и радим — кад је умерено испратим, кад претера заобилазим.

А ви нисте читали моје експлицитне приче? Правио ја то некад давно, за паре. Кад сам нашао исплативији посао, престао сам јер не волим да „продајем своју приватност“ а мрзи ме да измишљам туђу :)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

3 мишљења на „Тренутак истине о фејсбуку“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *