Виагра, Циалис и рускиње

Чиме започети не-баш-толико-ранојутарњи недељни запис? Тема може да буде оно што се учини најзанимљивијим тог јутра.

Ето, ја данима гледам администраторски одељак Записа и редовно избацујем смеће које упадне у Akismet кошарицу. И кад год ујутро погледам у „кесу“ да бих видео шта све тамо има, пошто понекад упадне и који коментар од новог домаћег коментатора, дочека ме гомила виагре, циалиса и, и, и… масе руса (и рускиња! и рускиња!) којима се коментарисани чланак „очень понравилось“ (или варијација на тему: „интересная и познавательная тема“), а за по који питају и „где берётся столько фантазии?“.

Просто невероватно, сваког дана стотинак отпадака испразним у контејнер. Јесте да до тада стоје у канти и нису видљиви за вас (залутале? ;) ) читаоце, али ми боду очи — не волим смеће у својој околини.

И, тако је до сада Акисмет уловио 11.333 нежељених коментара, тзв спема. Визуелно лепа цифра :)

Напомена: Овај запис нема неку употебну вредност, осим показивања „чији је већи“ (Акисмет учинак) ;)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

3 мишљења на „Виагра, Циалис и рускиње“

  1. Da znaš da ti je „velik“!!! Znači svis u Rusi kod tebe? Da li to možda ima nekog skrivenog značaja… hmmm?! Meni nešto palo na mozak da počnem da pišeš pojedine sopstvene umotvorine i na drugim jezicima, ali pošto sam mnogo glupa za sređivanje sopstvenog sajta, a tim i bloga na više jezika, cijenim da ću da batalim sve!
    u svakom slučaju, ako oćeš nešta ruskog bluza ili neke druge muzikice na ruskom, ruski crtani film, ili ruski film… pitaj mene, možda imam! :)

  2. Имам исти проблем са руским спамом. Интересантно је да не помаже чак ни reCaptcha, и поред тога, бесомучно спамују мој блог. Да није Акисмета било би чупаво.

    Ако те интересује, направио сам неки мали плугин који колико-толико спречава руске спамере (циљано баш њих). Јави се да ти га дам да пробаш (нисам га још пустио у јавност), а пошто се и сам бавиш пехапеом можда будеш имао неку идеју за унапређење.

  3. @Ominotago: Нека хвала. Доста ми је руског језика из основне и средње школе! :D

    @Pedja: Ја сам појаву руског спема приметио пар дана пошто сам писао о духовима у Крагујевцу, јер сам линковао на руски сајт. ДО тада су ме умарале само понуде за порно сајтове и еротска помагала :) Кукам ти на мејл за тај антиспем додатак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *