Clawsker за ситна цревца

Claws Mail је напредни мултиплатформски (подржани оперативни системи: GNU/Linux, FreeBSD, Solaris, Mac OS X, Windows и Maemo) клијент за електронску пошту и дискусионе групе (nntp/news). Мали, брз, функционалан, са великим бројем напредних функција (филтери, додаци, покретање спољних конзолних програма, адресар и др). Пошто је дијалог за подешавања програма веома комплексан, т.ј. (прегледно) натрпан гомилом опција интуитивно груписаних у смислене секције, неке поставке које утичу на изглед и понашање програма остале су „скривене“ и не налазе се на овом дијалогу већ се морају ручно подесити у конфигурационој датотеци програма.

Да би се не тако мали број ових скривеих опција подесио ручно, треба знати која опција чему служи, па је очекивано да и за њих постоји нека алатка за фино штеловање „ситних цревца“. И, постоји. Зове се Clawsker а направио ју је шпанац Ricardo Mones.

Clawsker 0.3.0

Програмчић је мали, добро организован, и локализован на српски језик (пре неких сат времена). Тренутно је доступна верзија 0.3.0 али она не долази за подршком за српски (ћирилично и латинично писмо). За који дан ће верзија 0.4.0 са уграђеном подршком за српски, а ако не можете да се стрпите до тада, преузмите Clawsker 0.3.0 са подршком за српски језик пакет (39 KB), распакујте га и инсталирајте покретањем команде
$ su -
Password: <унесите адинистраторску лозинку>
# make install

За српско сучеље Clawsker-а покрените команду
LC_ALL=sr_RS clawsker

Ако ипак добијете нелокализовано енглеско сучеље, значи да ваш систем нема ажуриран српски локалитет, па уместо sr_RS у претходној синтакси ставите sr_CS.

Пријатно штеловање!

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

Једно мишљење на „Clawsker за ситна цревца“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *