Конверзија PXL у XLS формат

Пре пар дана је поклон HP iPAQ h5550 одбио да се ујутру, после поподневног рада, стартује. Једноставно не реагује на дугме за паљење; јуче је радио, данас не ради. Не пали чак ни када је укључен на пуњач/исправљач, не може чак ни да се ресетује. Једнсотавно је умро.

Док га не однесем на поправку (а не знам ни ко то може да уради), већина докумената које сам писао на њему, на жалост, остали су на интерној меморији. Тек пар дана пред „отказивање послушности“ пребацио сам неколико докумената на меморијску картицу, и један од тих докумената ми баш ових дана треба.

Али то је само „пола обављеног посла“! Други проблем је у томе што OpenOffice.org за GNU/Linux не може да отвори Pocket Excel (.PXL) документ (а то што ми треба је у том формату), док верзија за Windows наводно може, али отвори само један празан радни лист. Неприхватљиво. Шта даље?

Бимовање и синхронизација џепног и стоног рачунара, чиме се PXL конвертује у XLS, није могућа јер је џепни комп издахнуо. Да набављам Microsoft Office само због тога не пада ми на памет (величина је битна!), а не знам ни да ли ће успети да отвори ово што ми треба. Међутим, краћим гуглањем нађем Byte Design Spread32.

Spread32 за Windwos

Програмчић величине 704 KB у zip архиви, док је распакован величине свега 1,32 MB. Све је у једној датотеци и покреће се муњевито брзо. Лиценца за пуну верзију кошта 20 USD, али чак и у пробном периоду може да отвори „џепни“ документ без проблема и сачува га у „стоном“ формату. Спас.

Звучи шашаво, али мене глава више не боли (попио сам јутарњу кафицу) ;)

П.С. До ђавола, ако не пронађем подугачак документ са смерницама за уређивање „Лаких пингвина“, најебао сам :'(

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *