Стрпљен, спашен

Сва мудрост саткана у народним пословицама би могла да има ефекта кад би се свака пословица поштовала. А да то урадиш, мораш да имаш и јаке живце.

Ипак, мене глава не престаје да убија, цело поподне.

Био данас мајстор и уградио венецијанереи окапнице, чиме би радови око уградње прозора требали да буду готови, што се тиче фирме с акојом сам уговорио куповину и у градњу ПВЦ столарије.

Први удар на мали мозак уследио је кад у фирми нисам могао да пронађем никога да узмем три кофе песка са стоваришта. Значи, морао сам са мајстором да се договорим да то он узме сутра. Серем ти се у фирму која има само два исправна возила која су на терену. И серем ти се у човека (мене) који нема свој ауто (јебо ме и скенер, и штампач, и матурски и дипломски радови због којих сам ’99. продао ауто).

Следећи шок ми је пао на срце као кец на десет кад сам упртио џак од 50 kg цемента да из подрума изнесем на трећи спрат. Ја, који од миша и тастатуре (добро, по некад и CRT монитора) никад ништа подигао нисам, окуражио сам се да теглим кабасту џакчину уз степенице. Носио сам десет минута џак цемента уз 56 степеника.

Онда је дошао мајстор који треба да окрпи рупе које су мајстори направили избијањем старих дрвених прозора. Нови убод у мали мозак уследио је оног момента кад је мајстор рекао да ће морати да поруши „зуб“ на плафону који је остао од старих ролетни. Опет јебена прашина по стану и нове четири кофе шута у контејнеру. А што је најгоре, сто за рачунар ми је пун прашине јер сам га касно прекрио најлоном, а под прстима ми још увек крцкају зрна малтера.

Кад је завршио другу собу, седе мајстор да мало одмори и каже како су окапнице лоше постављене, и да она у дечијој соби чак и вибрира. Погледам, ЈЕБОТЕ! Лим је подигнут око 2 cm од бетона, закован за прозоре поп-нитнама, линија лима која се спаја са оквиром прозора је изубијана чекићем, неравно, и има таласе, лимови су ужи за 2 cm него што треба и до зида са старне има луфта за два прста, а краћи су толико да доња ивица таман належе на ивицу бетона. Па јабем му матер, колико је тешко било узети јуче праву меру, пустити 1 cm дужу окапницу и 2cm ширу, савити лим како треба и уградити га како треба?!

Ако планирате да радите ПВЦ/алуминијумску столарију, а живите у Крагујевцу, ни случајно не радите са фирмом „Цитадела“ из Белошевца. Јебеш 300 € нижу цену кад ти сјебу све оно што би требало да буде како треба. Сутра ћу газду да доведем и да га питам је л’ ово треба овако да изгледа и може ли ово јебено срање да спречи кишу да улази у кућу!

Гледам овај крш и лом, и дође ми да одем у 3 п. лепе м. јер ми је преко главе мајстора, и крша, и лома, и свињца, и свега.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

5 мишљења на „Стрпљен, спашен“

  1. Ух…
    Не знам шта да ти кажем.
    Чим си у првом посту написао да си одабрао најјефтиније, слутио сам да ће до оваквог конца доћи…
    Е сад, ако је газда – газда, бесплатно ће ти то поправити, али… Сети се где живимо, и буди срећан што без стакала ниси био две недеље…

    Видиш – увек има светла страна :)

  2. 300€ jeftiniji u odnosu na konkurenciju… huh, to je bome sumnjivo. Čudo da se nitko po lokalnim forumima nije požalio na tu firmu, ili da na neki drugi način informacija o (ne)kvaliteti njihovih usluga nije došla do tebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *