Готови папири…

Хтео сам ја ово да урадим још пре пар недеља, али све нешто нисам имао времена. Те посао, па онда стигнем кући па нешто узмем да радуцкам, мало у шетњу са породицом, мало овамо, мало онамо, и никако да запишем скоро изузетно битне детаље који се одиграше у протеклом периоду након последњег записа, а још се не завршише.

Неочекивано, једног дана уђох у Националну штедионицу да видим има ли шта од оних пара за Николу, кад се имах чиме изненадити. Уплаћено 63k динара на рачун. Покуша изузетно љубазна шалтерска радница да ме обесхрабри речима да тога дана могу да подигнем само 50к, на шта ја разјапљених очних јабучица пристадох, занемаривши њен забринути поглед ка мени. Дај шта даш, а сутра ћу по остатак. И тако у два дана покупим заслужену кинту. Није нека сума, али се да искористити.

Кренемо Даца и ја да планирамо шта са новцем; и испланирасмо. Треба средити купатило, француски лежај (изанђасмо га), треба нам нови фрижидер (стари одавно на умору), терба нам итисон и стазе за кухињу и предсобље, треба нам бежични телефон, мени треба нови хард, треба нам још триста чуда.

Сместимо на папир приоритете, и не уклопи нам се за неколико хиљада (или тачније, десетину и кусур хиљада). Углавном, кренемо са француским, нађемо мајстора, просек 9к за кревет. Кренемо у крстарење градом у потрази за неке нове ствари за купатило и за фрижидер. И једне суботе купимо INDESIT фрижидер. Вазда је дупло већи од овог старог Ободиновог. А и нов је. И ту оде 26к. За мебл за кревет оде око 3,5к. За делиће за купатило је отишло око 8,5к плус плочице и материјал за њих још толико. То му дође 46,5к, тако да је остало још 16,5к. Мада, отишло је још 6к за неплаћене рачуне од претходних пар месеци, и нешто хиљада за прашак и зајебанције, тако да сада располажемо са око 8к, плус нешто преко из штека. Водоинсталатер и керамичар за плочице ће да узму око 125€ што му дође нешто преко 9к, плус материјал за водоводну инсталацију и мајстор за кревет минимум 5к (ваљда неће преко 10к да иде), тако да смо у фиктивном минусу око 6 до 11к. И то без итисона, стаза, телефона и харда. Добро, за хард ћу да скалемим неке паре од разних радова, а овај 6к минус ћемо покрити из штека. Онда ће да остане око 2,5к, што је недовољно за било шта друго. А можда не остане ништа него још мора и да се прибави.

И ето тако, дуго очекиване паре су отишле за мање од две недеље, куд који мили моји.

Ех да, остао ми је да увалим некако онај фрижидер стари, ту може да се извуче 50€, па дако продам и диктафон и кулер, и узмем неки дуг назад, још ће нешто и да се деси од планираног :)

И да још на послетку додам, примам добровољне уплате на жиро рачун број 47204151 код Поштанске Штедионице а.д. Београд, као и на жиро рачун 908-22501-84 са позивом на број текућег рачуна 225000011018962120 код Националне Штедионице а.д. Сваки динар ми је добродошао, а и еуро :) Мораћу да направим листу жеља, наћиће се оних који имају а не треба им, па да знају где и шта да пошаљу :) Ако сте једна или један од тих, јавите се обавезно! ;)

НАРАВОУЧЕНИЈЕ: кад имаш паре у шаци, изгледају ти велике и непотрошиве. А онда изађеш из куће и схватиш да си их већ потрошио, мада појма немаш где и за шта.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

2 мишљења на „Готови папири…“

  1. Ја ти одговорих, ургентно :)
    А таман сам кренуо да се одкачим и кренем у кревет, ал’ рекох, дај да погледам пошту. Кад оно, имам шта да видим. Једна искра са мог блогчета :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *