Папирологија SUX 3× + Здравство SUX 1×

Случај „Папирологија SUX“ се наставља. Али, уз њу додајем и причу о исто тако неспособном, или боље рећи неорганизованом и неусклађеном здравству.

Дан седми – петак (други)
Пошто је у петак, 16. јула изостао позив из Центра за социјални рад (или како се већ зове :), сачекали смо понедељак, 19. јул, надајући се да ће позвати, али опет ништа. У уторак, 20. јула је даца отишла до Центра да види шта се десило са тиме, а тамо су јој рекли да ће је позвати, али ће прво доћи правник на кућну адресу да разговара са њом. И што је најгоре, нерекоше када ће све то да се догоди.

У петак, 23. јула смо Николу одвели у дечји диспанзер на прву контролу. Измерена му је тећжина 4.900 кг и дужина 59 цм. Али му је примећена продужена новорођеначка жутица (Icterus neonatorum). Како је био петак, а лабораторија у диспанзеру наводно није радила јер је лаборант отишао (ујутру у 9 сати лабораторија затворена!) упутили су нас на дечије одељење у болницу. Е, тамо су одлучили да задрже Николу на одељењу због контроле билирубина, а наравно и Дацу као пратиљу. Е, прва вредност билирубина је била 247, а нормална је 170. Одређена му је терапија исхрана адаптираном млечном формулом три дана и обустављеним подојом за тај период (тај стручни магични назив је маска за Aptamil). Поново је крв за анализу узет у понедељак, 26. јула и тада је билирубин имао вредност 207. Отпуштен је кући јуче (уторак), 27. јула у добром општем стању са констатацијом да је билирубин у постепеном паду. Контрола билирубина за седам дана.

Е сад, шта је фора. Нова доктрина за новорођенчад је да их не треба напајати течношћу (вода, чајеви, и слично) већ само млеком (мајчиним или ако њега нема онда адаптираним). Једино из тог разлога се Николи задржала жутица — нисмо му давали више од три кашичице прокуване воде дневно, што је недовољно. И што је најгоре, у току боравка у ставционару је дете свакодневно напајано чајем. Дневно је пио и до 250 ml течности, поред млека. И што је најгоре, пред отпуст је нека тамо стручна докторка Даци рекла да код куће не треба дете да се напаја већ само да доји. МИСЛИМ, матер вам јебем неспособну, јебо вам матер онај који вам даде те дипломе да тако причате и погрешно учите људе. Па није у питању животиња него дете! Зато саветујем свима, не слушајте мајмунчине, већ малој деци дајте слободно да пију течности, што више, од првог дана. колико год дете може да попије течности, толико нека пије. Поставите се у ситуацију да ви не пијете никакву течност поред хране, недељу дана, не мора дуже.

Дан осми – среда (трећа)
Е, јуче пошто смо стигли кући, звони телефон и „умилни глас са друге стране жице“ је поручио да данас (среда) 28. јула Даца оде у Центар за социјални рад и потпише изјаву како би нам дали потврду. Вратила се са толико дуго очекиваном потврдом.

Е сад, креће четврти део саге о папирологији. Сутра ћу однети сав сакупљени материјал, све папире и пупуле у Центар за дечију заштиту, да предам за родитељски додатак за мајку. Да ли ће то да се заврши сутра, или ће бити још одуговлачења, и шта ће бити на Николиној контроли за седам дана, остаје да видимо, па до тада — stay tuned! ;)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *