WordPress

Недовољно меморије за Вордпрес

Ако вам се догоди да неки додатак који сте управо инсталирали на свој Вордпрес блог, или сте надоградили Вордпрес на ново издање, пријави грешку типа:
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 9 bytes) in /var/www/vhost/blog/wp-includes/blame/code.php on line 77

и дођете у дилему „шта сад да радим кад ми треба овај додатак!?“, можете слободно да одахнете и засучете рукаве. Довољно је да у датотеци wp-config.php повећате величину меморије која ће бити додељена Вордпрес инсталацији уписујући следеће:
define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

Овиме је омогућено да Вордпрес користи 64 мегабајта меморије на серверу за обављање својих послова, а ако се проблематични додатак поново пожали, повећајте оно 64M на 96M.

Иначе, WP_MEMORY_LIMIT опција додата је у Вордпрес од верзије 2.5.

Овај запис је настао као резултат одговора на питање које ми је поставила Марија.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

5 мишљења на „Недовољно меморије за Вордпрес“

  1. Ovo moze biti dobro privremeno resenje.
    Posledice ovoga su sto se previse memorije alocira za pojedine instance vorpresa pa moze doci opet do zauzeca kada se dobije veca posecenost, ili je deljeni hosting opterecen.

    Pravo resenje je poskidati sporne module i postaviti one koji trose manje resursa ili reoptimizovati vordpres. Mozda i moduli za kesiranje mogu da pomognu u tome?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *