Фока

Фоке су животиње које живе на копну и у води. Прецизније, неколико родова и врста водених сисара из групе перајара. Има их прâвих из рода Phocidae, и оних са ушима из рода Otariidae.

Фока (BBC)
Фока (BBC)

Пливачки клуб „Фока“ је и назив младог пливачког клуба из Крагујевца у коме мој старији син Михаило тренира пливање од октобра 2008. године. Његов тренер Ивица Миљковић га припрема за пливачке стилове краул (слободни стил) и прсно.

Никола и Михаило по уништавању сладоледа
Никола и Михаило по уништавању сладоледа

У суботу смо били на градским базенима и пред повратак кући пало ми је на памет да снимим Микија како плива стилом Фока. Да, треба још доста да вежба.

Мики је 22. јула први пут учествовао на такмичењу – Летња лига Централне Србије 2009 (III коло) одржаном у Крушевцу. Пливао је у категорији дечака до 12 година на 50 метара, и то: слободни стил — краул (време 50,24; 58. позиција), и прсно (време 1:10,44; 26. позиција). Да је до сада пливање схватао озбиљније и помније вежбао а мање се брчкао, вероватно би имао и бољи пласман. Мада је важно и учествовати :)

Ако буде наставио, можда стигне и великог Милорада Чавића :)

https://www.youtube.com/watch?v=6YQCoTAb598

Објављено од стране

Александар

Самостални веб програмер. Дугогодишње искуство у развоју веб софтвера коришћењем WordPress, PHP, jQuery, HTML5, CSS3 (SASS/LESS).

4 мишљења на „Фока“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *