Савршено пропратно писмо уз биографију

Савршено пропратно писмо уз биографију (лат. Curriculum Vitae, скраћено CV) за јављање на огласе за посао. Покупио од Аврама са Фејсбука.

Потпуно неспреман за рад под притиском као и прековремени рад, осим ако није дебело плаћен. Искрено ме заболе за циљеве ваше компаније ако платом не могу да покријем све текуће трошкове плус да ми остане за мало гардеробе, књига, путовања, изласке, спорт и зезање. Функционишем по принципу колко пара толко музике. Такође ме савршено не занима што сте у були и очекујем да све ваше законом предвиђене обавезе извршите на време као и да поштујете све празнике и годишњи одмор. Сва је прилика да ћу вас напустити чим нађем нешто мало боље. Надам се да офис не почиње с радом пре девет, јер се тешко будим. Радни дан започињем великом шољом добре црне кафе па очекујем да стоји на располагању, као и залихе неса и млека који ће ми затребати негде око поднева. Најдаље око један има најстрашније да се сморим па би ми пријао један музички интермецо, по могућству Мадона или диско хаус да уједно и одтанцујем мало и раздрмам укочене мишиће.

Комуникативан са пријатним и љубазним светом, за дркаџије имам кратак фитиљ. Псујем на неколико светских језика, ал озбиљну преписку и разговор водим само на српском и енглеском и не просеравајте се с мултинационалним корпоративним трипом јер вам је и то превише. То што с времена на време склопите неки дил с Босном и Црном Гором не чини вас озбиљном компанијом.

Студирао сам 100 година али сматрам да је успех што сам уопште завршио било шта у овој земљи оваквој каква је. Усавршавам се стално и без вас јер сам радознао и мислим да живот има смисла и без умирања на послу. Често ми се дешава да у радно време западнем у такозвани даyдреаминг па вас молим да ме не прекидате нагло, можда будем усред неке генијалне замисли.

Реагујем само на позитивну стимулацију. Не гушите с тестирањима и тим HR будалаштинама. Ако се већ просеравате с тим западњачким форама онда понудите и западњачку плату и услове рада. То што сте похађали два, три семинара, не чини вас образованом особом. Шта не знам, научићу, нисам дебил. И, да, постоје ствари које бих у животу радио из чистог ентузијазма, али жалим што морам да вас обавестим да то није посао који нудите.

Искрено ваш

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

8 мишљења на „Савршено пропратно писмо уз биографију“

  1. Me like this. Ovakvi tekstovi me bas oraspoloze. Ne samo sto su „smesni“ ,vec sto u isto vreme nose u sebi dosta istine.
    Sav onaj BS od firme koji cujete ili ocekuju da im u CV slazete i nasminkate….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *