Фејсбук сигурносни кôдови

Ако користите Фејсбук (а ако ово читате вероватно користите ;) ), и приликом слања захтева за ново пријатељство, слање порука и друге акције увек морате да уносите сигурносни кôд (енг. captcha) као на слици испод, то само значи да нисте потврдили (верификовали) свој Фејсбук налог.

Фејсбук сигурносна провера
Фејсбук сигурносна провера

Предуслов решења

Ако Вам ово смета, све што треба је да потврдите свој Фејсбук налог. Са друге стране, ако Вам горе поменута провера не смета, онда слободно можете да престанете са читањем овог записа ;)

Још увек читате? Значи да сте Ви корисник коме крива слова праве главобољу. Да би потврдили свој налог, морате Фејсбуку да дате број свој мобилног телефона на који ће Вам послати сигурносни кôд за потврду. Ако је све ово одједном престало да Вам смета, не морате даље читати овај запис… Мада, обзиром да су припејд бројеви приступачни и основцима… ;)

Решење сигурносне провере

На дијалогу за сигурносну проверу (слика горе) кликните на везу „Потврди свој налог“ и отвориће се дијалог у новом прозорчету (слика доле).

За „Позивни број за земљу“ треба изабрати Србија.381 ако већ аутоматски није изабрано, одн. одговарајућу земљу за кориснике ван Србије.

У поље „Број телефона“ треба уписати активни број мобилног телефона (на који ће стићи кôд за потврду), са позивним бројем мобилног оператера али без водеће нуле (нпр. број 065/123-45-67 уписује се као 651234567).

По уносу броја телефона треба кликнути на дугме Потврди.

Уписивање броја мобилног телефона
Уписивање броја мобилног телефона

У року „од одмах“ ће на горе унети број телефона стићи кратка порука (енг. SMS) са следећом поруком:

Facebook Mobile confirmation code:
<сигурносни кôд дужине шест карактера>
std rates/other charges may apply.

Сигурносни кôд дужине шест карактера треба уписати у поље „Код“, и након тога кликнути на дугме Потврди.

Потврђивање броја телефона уносом кода из поруке
Потврђивање броја телефона уносом кода из поруке

Ако је унет исправан кôд, добићете потврду да је налог потврђен и на даље можете наставити без досадног уноса сигурносног кôда код сваке акције.

Потврда о успешно потврђеном налогу
Потврда о успешно потврђеном налогу

Додатна штеловања приватности

Пошто сада имате број мобилног телефона у Фејсбук профилу, препоручујем да подесите ко може да види Ваш број. За више информација консултујте корисничку подршку Фејсбука.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

7 мишљења на „Фејсбук сигурносни кôдови“

  1. Link ka Nikolinoj strani daje error 404…bar, trenutno. Inace, posto sam imala muku sa FB, radije bih preporučila pisanje sigurnosnog koda, CAPTCHA , nego davala broj mobilnog…

  2. @Rada: Хвала Радо, изоставио сам http па веза није радила; исправио сам то.

    Што се броја телефона тиче, увек се може искористити картица купљена наменски за овакве ствари. сто-двеста динара није неки издатак. А телефон може и да се уклони из профила након потврде налога, с тим да се кепча и даље не приказује јер је налог потврђен.

  3. Ma super si ti, hvala ti za sve tvoje odlične tekstove i pomoć i uputstva…meni još malo ostala paranoja od onog mog slučaja na FB, valjda će proći…a sve pišem samo dobronamerno, isto kao ti…

  4. @Maladict: Ни ја не памтим да сам икад добијао овај кôд, мада је можда у питању дужина стажа на Фејсбуку? Некада су све информације на профилу биле свима доступне, а сада када се направи нови профил приватност је постављена на највиши ниво тако да ако ми ниси пријатељ, не можеш скоро ништа о мени да видиш.

    Мислим на приватност корисник ←→ корисник, не корисник ←→ Фејсбук :)

Затворено за коментаре.