Вордпрес додатак „Чланци по категоријама“

За прво предавање у Школи веб новинарства о измени насловне стране блога, направио сам функцију која излистава пет последњих чланака за сваку категорију блога, и исписује их у кутијице у две колоне.

Функција је требало да покаже како се из Вордпрес базе узимају одређени подаци, форматирају и исписују.

Испрва сам сматрао да је то довољно једноставно да покажем полазницима који нису имали додирних тачака са прогамирањем (углавном), али сам се преварио. Било је потребно додати функцију у functions.php а онда је позвати из шаблона; наизглед једноставно зналцима, али прилично компликовано за све остале.

Направио сам додатак Posts per Cat који ради то што је радила и та функција, само што генерише прегледнији XHTML кôд и омогућава подешавања о броју наслова по категорији, да ли ће бити приказане све или само категорије највишег нивоа, да ли ће бити приказани сажеци првог наслова у категорији и др, а све то преко табле з аподешавање.

Додатак Posts per Cat у акцији
Додатак Posts per Cat у акцији

Више о самом додатку, инсталацији, подешавањима, изгледу и могућностима можете погледати на страници WordPressPosts per Cat, одакле исти можете и преузети (слободно и бесплатно ;) ).

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

5 мишљења на „Вордпрес додатак „Чланци по категоријама““

  1. Hvala za jos jedan super plugin !!!
    Radi bez problema, samo sto ce me naterati da uradim mnoge prepravke u mojim mnogobrojnim postovima…Ali mi nece biti zao jer ovo je jos jedan dodatak za odlicnu preglednost na blogu…

  2. @Deda: Е видиш Деда, зезнуо сам се и нисам ставио стилове за листу наслова па је код тебе сад то ружњикаво :) Биће исправљено у следећем „покушају“.

    И, драго ми је да ти се још једно моје сокоћало свиџа :) Још само да ставиш белу позадину за садржај стране, да буде бело уместо плаве између заглавља и подножја, и биће ти блогче ко боНбоница ;)

  3. Када сам видео наслов и почетак записа, помислих да си направио исти додатак какав сам и ја (за неке сопствене потребе) пре три-четири недеље (не би био први пут). Али ово у ствари има другачију намену.

    (иначе решио сам проблем са оним преводом изнад, функција за локализацију није била добра)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *