Упери прстом у злостављаче!

Блогери ујединимо се!

Немам обичај да учествујем у глобалним акцијама било које врсте, али се овога пута ИПАК придружујем Валкеру, Браци и Мушеми у дуго припреманој акцији „Bloggers Against Abuse“ на Блогкаталогу.

Пре свега ћу поменути да је у питању глобални пројекат у коме учествују блогери широм света по слободној вољи, блогујући на данашњи дан о истој теми — злостављању/злоупотреби било које врсте. Није ми циљ да привлачим пажњу нити нове читаоце мојих записа, јер не тражим публицитет. Желим само да запишем оно о чему размишљам цео дан, и „неурони почињу да ме боле“.

Нећу блоговати о разним облицима злостављања у породици (мада су ову тему углавном обрађивали блогери са простора бивше СФРЈ), о злоупотреби моћи на државном и локалном нивоу, нити о другим глобалним стварима које су „стандардне“ свуда, па и код нас (и, стандардно, свуда, па и код нас, од тога се окреће глава на другу страну управо од стране оних којима је посао да те проблеме решавају и неутралишу).

Желим да поменем културно злостављање некултуром, кичом и шундом. Да не моралишем претерано, нисам безгрешан, нисам ни претерано културан, али колико-толико имам укуса за „добар укус“.

Противим се културном злостављању актуелном у Србији, противим се пинку и гранд/голд/шабан продукцији (нисам грешком написао малим словима нити ћу линковати њихове веб странице!), јер ме годинама, а екстра интензивно последњих неколико дана суб(не)културним мелодијама бомбардују на послу. А од њих се, у најмању руку, јежим. Неке особеу фирми у којој радим упорно последњих пар дана пуштају и певају/певуше дно-дна мелодију са текстом „а куд журиш бато мој“. Ево, већ ми се накострешила свака длака на кожи.

Апелујем на све блогере да дају свој допринос у неутралисању и искорењивању лошег укуса (или неукуса, како год), кича, шунда, дна свих дана, глупост људског рода, сировост малограђанштине, посрнуле идоле и промашене следбенике. Волео бих да нестане и последњи сноб са ове планете, да нестане и потоњи извор исконске малограђанштине и неукуса. Зар је тешко имати, и што је још важније, користити мозак?!

Ви који уживате у кичу и шунду, не злостављајте, нас другачије, вашим плиткоумним глупостима. Певушите ужасно (не)сварљиве мелодије у свом купатилу, тихо, да вас нико не чује. Молим вас!

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *