GNU/Linux Distro Timeline 7.6.0

Пре неких двадесетак дана листајући Линуксо форуму налетим на везу ка графикону историје развоја ГНУ/Линукс дистрибуција. И, како је поменути график био у растеру, узмем и векторизујем га у Inkscape-у и окачим на KDE-files.org.

Пар дана након тога контактира ме је Андреас и изразио жељу да би наставио пројекат у вектору јер је лакши за одржавање, те ме замолио да га уведем у свет Инкскејпа пошто није вичан томе.

Двадесет дана касније, т.ј. данас, из те сарадње конструисан је GNU/Linux Distro Timeline 7.6.0. Андреас је порадио на прецизности моје векторизације (поставио је 12 поља по години због прецизнијег позиционирања издања на временској скали) и додао гомилу нових дистрибуција. Jа сам порадио на визуелном идентитету графикона, разделио објекте по слојевима, додао логотипе базних дистрибуција (Debian, Slackware и Red Hat) и одрадио још неке ситније графичке исправке.

GNU/Linux distro timeline

Пакет са изворним кôдом (SVG формат) можете преузети са званичне странице пројекта, а дискусију и развој можете пратити на страници на KDE-Files.

Референце

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

2 мишљења на „GNU/Linux Distro Timeline 7.6.0“

  1. Odlicno. Odmah sam napravioo sebi, a i tebi, po jedan primerak stampane verzije na debelom A3+ formatu. Javi se obavezno kada budes u BG-u da ti dam.

    poz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *