У корак са временом = 2.2

Да не кажете како не пратим трендове ;) управо сам довршио надоградњу Записа на WordPress 2.2. Да не буде забуне, видео сам ја новост још пет сати по објављивању, али ми се није дало одмах поскочити на ову верзију, због пар измена које користим у самом кôду.

После пар сати избегавања, направио сам резервну копију базе и датотека, побрисао (не)потребне датотеке на серверу, поставио нову верзију и одрадио надоградњу базе. Поукључивао сам додатке које кориситм и распоредио виџете у сада уграђеној функцији. Међутим, настане проблем (a.k.a. „не лези враже“).

Како користим две категорије линкова и за обе сам поставио посебну CSS класу, у новој имплементацији Widget-а увидим недостатак постављања идентификатора за ставку набрајања (li) фиксно на links уместо на linkcat-catID. Ем што ово покида CSS чиме се изгубе иконице за блогере/пријатеље, ем и сâм HTML постане невалидан. У неколико минута прегледања widgets.php и functions.php не пронађем адекватно решење, па тркнем на WP Форуме и поставим питање.

Тек што сам поставио питање и још једном погледао widgets.php, падне ми на памет да линкове склоним из виџета и поставим их директно и sidebar.php шаблон, што и урадим као прелазно решење док не сазнам за солуцију преко виџета.

За сада све ради како треба… ваљда… а докле ће, не знам(о) :)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

2 мишљења на „У корак са временом = 2.2“

Затворено за коментаре.